Jutgen un comissari dels Mossos per una batussa a la Fira de l'Avet d'Espinelves

Demanen per a Juan Carlos Molinero una pena de vuit anys de presó i setze d'inhabilitació

El ministeri fiscal i les acusacions particulars que exerceixen Masdeu i López presenten dues versions diferents dels fets, però al capdavall totes acaben acusant Molinero. El fiscal, de tres faltes de lesions, i Masdeu i López, de dues detencions il·legals i dues faltes de lesions. L'advocat de la Generalitat entén que l'actuació de Molinero va ser correcta i acusa Masdeu i López d'atemptat i de falta de maltractaments.

Els fets van passar a la Fira de l'Avet d'Espinelves el 6 de desembre del 2004, quan Masdeu amb el seu vehicle i López amb el seu es disposaven a marxar de la població. A la sortida de l'aparcament es van trobar amb Molinero, que anava de paisà, i que segons totes les versions excepte la del fiscal, estava dirigint el trànsit. Segons el fiscal, el trànsit el dirigia un vigilant i Molinero el va anar a ajudar quan va tenir problemes amb Masdeu i López. El cas és, però, que, segons totes les versions, Molinero i Masdeu es van discutir, López s'hi va posar i al final tots van rebre, fins i tot la dona de Masdeu.

Fins aquí el relat comú de totes les parts. Però Masdeu i López sostenen que quan Molinero els va agredir a cops de puny, López va demanar la presència dels Mossos d'Esquadra i llavors un company de Molinero, que fins aquell moment no havia intervingut, va dir a Masdeu i López que millor que ho deixessin estar i que se n'anessin. Aquests li van fer cas, però, segons la seva versió, a la sortida del poble es van trobar amb set o vuit vehicles policials que els van barrar el pas, i d'una camioneta dels Mossos d'Esquadra en va sortir Molinero vestit amb la jaqueta i la gorra dels Mossos d'Esquadra i van ser detinguts sense que se'ls comuniqués el motiu de la detenció.

Una vegada a la comissaria, segons la seva versió, va ser quan els van comunicar el motiu de la detenció: per un presumpte delicte d'atemptat contra l'autoritat.

Les peticions

Les acusacions particulars que exerceixen Masdeu per la seva part i López per la seva demanen cadascuna 4 anys de presó i 8 d'inhabilitació per a Molinero, a més d'una multa de 1.800 euros per una falta de lesions i una indemnització de 3.000 euros.

El ministeri fiscal demana per a Masdeu i López un any de presó per a cadascun per atemptat a agent de l'autoritat i 360 euros de multa per una falta de lesions. I per a Molinero, 1.080 euros per tres faltes de lesions.

L'advocat de la Generalitat demana per a Masdeu i per a López un any de presó per a cadascun per un delicte d'atemptat i 720 euros de multa per dues faltes de maltractaments, perquè van colpejar Molinero sense causar-li lesions, i a més, segons aquesta versió, li van intentar prendre la placa de policia quan s'anava a identificar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.