Successos

S'enceta la festa major de Sant Pau a Sant Pol de Mar

La celebració oferirà actes fins al 31 de gener amb la novetat de la instal·lació d'una carpa al parc del Litoral

Es potencia la festa amb més propostes, com la recuperació de les dues nits de ball

La festa no para a Sant Pol de Mar. Després de les celebracions nadalenques, arriba la festa major de Sant Pau, una bona oportunitat d'allargar les reunions amb familiars i amics tot just quan s'acaba d'encetar l'any. La programació de 2016, que comença avui i s'allarga fins al 31 de gener, té l'objectiu de potenciar la festa, “donar-li més importància amb noves activitats, ja que els darrers anys ha quedat una mica deslluïda segurament per la coincidència amb la celebració de Sant Antoni i el Carnaval”, exposa Robert Garcia, regidor de Promoció Econòmica, Fires i Comerç de la localitat. Així, aquest 2016 es recuperen les dues nits de ball, una enfocada als joves, amb el concert de Reclam i Karaokes Band, i una altra per als més grans, amb l'orquestra Parfills. També s'introdueix un sopar popular i s'amplien les activitats familiars i infantils amb jocs, inflables i cinema. Una altra novetat és la instal·lació d'un envelat al parc del Litoral –ideal per als nens, amb zona verda, infantil, pistes de monopatí i zona d'aparcament, situat al costat de la platja de Can Villar–, on es faran les activitats que es feien al pavelló, com els balls i els concerts, i les propostes exteriors en cas de mal temps.

Els actes més tradicionals de la celebració arriben el dilluns dia 25 de gener amb la Fira de Sant Pau –l'origen es remunta a l'època medieval–, que omple els carrers del municipi amb una setantena de parades de productes naturals, artesania i alimentació. No es pot deixar escapar l'oportunitat d'adquirir el torró de babaia, fet d'avellanes i mel de taronger (data del s. XVIII), que només es comercialitza el dia de la fira ja que necessita una temperatura molt baixa per mantenir, de forma natural, totes les seves propietats. El mateix dia té lloc la missa solemne de Sant Pau a l'ermita, la cercavila de gegants i l'esperada i tradicional dansa de les Almorratxes, un ball que posa en escena una antiga llegenda local que es remunta al temps en què la comarca del Maresme era assetjada pels pirates. Està protagonitzada pels gegants locals, ja que el ball explica l'origen d'aquests dos personatges. Completen la programació les visites concertades a la torre del campanar, una conferència sobre el monestir de Sant Pau, l'espectacle pirotècnic i la presentació dels llibres I ara, sóc jo i Gran volta a la Cerdanya. Els més esportistes poden participar en el 4rt Cros de Sant Pol de Mar i la 32a Marxa de Sant Pau, encarregada de tancar la programació el diumenge 31 de gener.

Dades d'interès

Dates: del 22 al 31 de gener.

Lloc: Envelat del parc del Litoral, plaça de l'Ajuntament i ermita de Sant Pau, escenaris principals.

www.santpol.cat

Marxa popular per tancar la celebració

La XXXII Marxa de Sant Pau serà l'encarregada de cloure la festa major. Amb un recorregut de 15,2 quilòmetres per camins de terra i una part d'asfalt pels termes de Sant Pol de Mar, Sant Cebrià de Vallalta i Calella, es farà el dia 31 de gener amb sortida a la plaça de l'Hotel a les vuit del matí. No hi ha classificacions i tots els participants, que solen ser uns 1.500, tindran un obsequi. La inscripció costa 5 euros anticipada i 7 el mateix dia. Una de les novetats més destacades del recorregut 2016 és l'entrada a Sant Pol pel passeig de la Punta, en què caldrà tenir màxima prudència a l'hora de creuar la via del tren. Després s'arribarà al punt més contemplat de la vila, la barrera del pas a nivell. Des d'aquí es farà la tradicional pujada a Sant Pau i s'encaminarà al punt neuràlgic de la marxa, l'Hotel, on es podrà recuperar forces amb l'esperada botifarra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia