Successos

Reconegut deu anys després

Joan Sesplugues, empresonat per l'assassinat de Permanyer, serà jutjat de nou per un crim a Lleida el 1997

Tornarà a asseure's al banc dels acusats. L'ancià Joan Sesplugues, que està complint, amb Carme Badia, una condemna de 24 anys de presó per l'extorsió i assassinat el 2004 de la psicòloga barcelonina Anna Permanyer, serà jutjat de nou per un crim comès l'octubre de 1997 en un càmping de Pont de Bar (Alt Urgell), després que un dels camillers que va traslladar el cos de la víctima, Josep Campi, propietari del càmping i llavors marit de l'ara empresonada Badia, el reconegués deu anys després de l'assassinat com a l'home d'edat avançada que no es va poder identificar i que, just després del crim, estava al restaurant de l'establiment amb la germana de Campi, els efectius de la Guàrdia Civil i els serveis d'emergència.

El camiller va identificar Joan Sesplugues gràcies a la imatges de l'octogenari aparegudes en un diari lleidatà durant el judici a Barcelona contra ell i Badia per la mort de Permanyer. Aquesta informació va arribar a la fiscalia, que a principis del 2008 va decidir reobrir el cas, que havia quedat parcialment tancat. Aquest mes de setembre, el fiscal va demanar formalment que se celebrés un nou judici per aquests fets i, fa pocs dies, el jutge de la Seu d'Urgell va accedir a la petició de la fiscalia. Ara s'espera que Sesplugues sigui imputat formalment per aquest nou crim i que en el termini de sis mesos se celebri el judici, que probablement es farà amb jurat popular, segons ha assegurat el fiscal en cap de Lleida, Joan Boné.

Van quedar absolts

Els fets es remunten al 9 d'octubre del 1998, quan dos encaputxats van assassinar Campi a la cuina del restaurant del càmping Pont d'Ardaix de Pont de Bar. Els encaputxats li van disparar cinc trets i el van apunyalar en repetides ocasions.

En el primer judici que es va celebrar per la mort de Campi, van quedar absolts per falta de proves dos joves –José Antonio García Justo i I.H.– que estaven acusats de ser els encaputxats que van posar fi a la vida de la víctima. Badia també va ser exculpada abans del judici, tot i que en un primer moment totes les pistes policials indicaven que havia estat la instigadora del crim contra el seu marit i, de fet, va arribar a estar empresonada de manera preventiva durant vuit mesos per aquests fets.

En aquest segon judici, la dona tampoc serà imputada per l'assassinat de Campi, perquè la fiscalia no ha trobat proves diferents a les que no van impedir que fos exculpada pel crim en l'anterior ocasió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.