Ho justifiquen pels «moments de gran tensió»

El Departament d'Interior va evitar ahir donar gaires explicacions i es va limitar a condemnar «enèrgicament», en un comunicat, les «actituds violentes mostrades per alguns dels manifestants» durant la protesta de dissabte. Lamenta, això sí, l'agressió a un càmera de TV3 durant els fets, que «només pot tenir una explicació en el context dels moments de gran tensió que es van viure quan alguns manifestants van emprar la violència, van agredir els mossos i en van ferir un». Interior assegura que, segons s'havia «pactat» abans amb els convocants, la protesta «havia de ser pacífica i havia de transcórrer amb normalitat», i justifica la intervenció dels antidisturbis «per protegir les dependències del Departament d'Agricultura». Per la seva banda, el conseller d'Agricultura, Joaquim Llena –un dels principals objectes de la ira dels pagesos– va evitar ahir fer cap valoració sobre l'actuació dels Mossos, i es va limitar a remetre's a la nota emesa pel delegat al Camp, Xavier Sabaté, el dia abans, quan va justificar l'acció policial i va carregar contra l'actitud dels pagesos. «Puc compartir el neguit, però quan les coses es precipiten no es pot emetre un judici»; això va ser tot el que va dir ahir Llena.

Altres condemnes

Les condemnes als Mossos van anar arribant ahir per part d'entitats com ara els Maulets i el Col·legi de Periodistes de Catalunya i la seva delegació a Tarragona. El gremi va denunciar que el càmera va ser «colpejat reiteradament amb els escuts de defensa i va rebre un cop al coll», i que l'oficina de premsa dels Mossos li va demanar una còpia de les imatges, quelcom «inacceptable» que mostra «una falta de respecte» per la tasca dels periodistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.