Successos

societat

successos

Navegants en la boira

La parella que van trobar morts a Roses eren de Gènova, molt coneguts, sobretot ell, que organitzava viatges amb iots de luxe, i tota la premsa italiana va plena del succés

L'escena dins del iot era la d'una festa privada amb un final tràgic

La parella que va morir dins d'un iot a Roses no eren desconeguts. Stefano Bertona, de 45 anys, era un empresari de Gènova famós perquè es dedicava a organitzar viatges en iots de luxe pel Mediterrani. Ella, Leyla Sultangareeva, tot i que utilitzava l'àlies de Lilu Gareeva, russa, de 28 anys, també residia a Gènova i, segons la premsa italiana, treballava per a Bertona de model i a vegades també de cantant, i mantenia una relació estable amb ell des de feia uns dos anys.

La parella, segons el diari de bord que publicava ell en el seu compte de Facebook, va sortir de Gènova el 28 de maig i la seva destinació era Eivissa. El darrer missatge que Bertona va penjar és de dissabte a les deu de la nit, quan ja estaven amarrats al port de Roses. Bertona exposava que havien tingut dificultats perquè havien hagut de navegar estona enmig de la boira, unes penúries, però, que quedaven totalment recompensades per la bellesa que havien pogut contemplar passant per Marsella i per la visió constant de dofins. Hi incloïa fotografies de dofins i també una del castell de Cotlliure, població de pas de la seva ruta.

Un cop van haver amarrat a Roses, Stefano i Leyla van triar el Sodemar, un dels restaurants situats al mateix port per anar a sopar. Es van fer un bon tec i, un cop superats els tràmits per a l'amarratge, se'n van anar al seu vaixell, un iot d'uns 12 metres d'eslora. Allà, segons tots els indicis, van viure una nit de drogues, alcohol i sexe, fins que els va sorprendre la mort. Va ser diumenge a la tarda que un dels treballadors del port de Roses es va acostar al iot per preguntar si volien renovar la llicència d'amarratge i va poder veure, a través d'un espiell, un cos desplomat a dins. El vaixell estava totalment tancat, de manera que per poder-hi accedir es va avisar els equips d'emergència. L'escena que va descobrir la comissió judicial quan va entrar al iot era la d'una festa amb final tràgic: els cossos nus de la parella estesos a terra, algun objecte sexual, restes de ratlles de cocaïna a la tauleta i bitllets enrotllats que haurien fet servir per esnifar-la, i alcohol.

Les primeres hipòtesis indiquen que la parella podria haver mort per intoxicació de monòxid de carboni, perquè els cossos tenien el color rosat que caracteritza les víctimes d'aquesta mena d'intoxicació, anomenada “la mort dolça”. Però els forenses no establiran la causa de la mort fins que no tinguin els resultats de les anàlisis de toxicologia, ja que tampoc es pot descartar, davant les evidències que les víctimes havien consumit droga, que la cocaïna, per abús o per adulteració, també hagués influït en el desenllaç. Paral·lelament s'estan fent pericials al vaixell per determinar si alguna fallada o avaria va propiciar l'entrada del monòxid a l'habitacle on Stefano i Leyla passaven la vetllada.

Dues morts misterioses més

El cas dels dos malabaristes txecs Marek Petric, de 35 anys, i Jaroslav Komarek, de 34 anys, que van ser trobats morts l'octubre del 2013 en una caravana als afores de Roses no s'ha pogut aclarir mai. En aquest cas es va descartar el monòxid de carboni perquè no hi havia res que en pogués desprendre i un dels cossos fins i tot era a l'exterior. Tot feia pensar, però, en una intoxicació, que hauria pogut ser a causa de la beguda o el menjar. Però no es va esclarir per què dos homes joves van morir al mateix temps. Quan els van trobar, ja feia dies que eren morts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia