Successos

tribunals

sentència

Un any i mig de presó per haver trencat deu dents a un company de la brigada

L'Audiència de Girona condemna un extreballador de l'Ajuntament de Caldes que va agredir un col·lega clavant-li una coça amb una bota recoberta de ferro

L'extreballador de la brigada de l'Ajuntament de Caldes de Malavella Albert Subirana Armengol va acceptar ahir una pena d'un any i mig de presó per haver agredit d'una coça un company de feina i haver-li trencat 10 dents. Inicialment, la fiscalia demanava una pena de 5 anys i mig de presó per un delicte de lesions, i sostenia alhora que havia proferit insults de caire racista contra la víctima, que és de nacionalitat marroquina. Però finalment, tant la fiscalia com l'advocada de la defensa de Subirana van pactar una rebaixa de la pena per a l'acusat que ja va indemnitzar la víctima amb 14.000 euros. L'home no haurà d'entrar a la presó ja que no té antecedents.

Els fets que van ser jutjats ahir a l'Audiència de Girona van tenir lloc el 14 de desembre del 2010, quan l'acusat i la víctima estaven treballant al camp de futbol del municipi. Segons el relat de la fiscal i que ha reconegut Subirana, per motius que es desconeixen tots dos van iniciar una discussió. Posteriorment, mentre la víctima estava asseguda a les grades, l'acusat li va clavar una forta puntada de peu a la cara amb la sabata de treball, que està revestida de ferro. Com a conseqüència de l'agressió, l'home va perdre 10 peces dentals, va tenir una contusió cervical i una ferida al llavi inferior. Totes aquestes lesions van tardar a curar-se tres mesos, dos dels quals va estar de baixa laboral.

Tot i que en un primer moment la fiscal sostenia que Subirana havia dit “moro de merda” a la víctima, finalment li va retirar l'agreujant de racisme i li van aplicar un atenuant de dilacions indegudes perquè els fets han trigat massa a jutjar-se.

LA XIFRA

14.000
euros
és la indemnització que ha pagat Albert Subirana Armengol a la víctima de l'agressió

LA DATA

14.12.2010
és el dia
que víctima i acusat van començar a discutir mentre treballaven al camp de futbol de Caldes de Malavella


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia