Successos

Judici per apropiació de diners dels ancians d'una residència

L'Audiència de Lleida jutjarà dimecres una veïna de Vilanova de Bellpuig acusada d'estafar ancians. La fiscalia demana cinc anys de presó per un delicte continuat d'estafa o alternativament un delicte continuat d'apropiació indeguda, una multa de 6.500 euros i una indemnització a les víctimes de 76.702 euros, l'import que presumptament hauria estafat, entre els anys 2000 i 2010, a dotze usuaris de la residència Comtes d'Urgell de Balaguer, on l'acusada treballava d'assistenta social.

Entre les seves funcions s'encarregava de custodiar les llibretes bancàries i els diners dels residents. Segons la fiscalia, l'acusada s'oferia als ancians amb poc o cap suport familiar per extraure dels seus comptes bancaris les quantitats que els usuaris necessitessin per al dia a dia i ingressar-les en un altre compte de la residència per al pagament de les seves despeses. L'acusada, segueix l'escrit de fiscalia, acudia a les entitats bancàries amb autoritzacions signades de reintegrament d'entre 300 i 500 euros cadascun –fins i tot en algun cas de 1.000 euros–; en canvi, ingressava al compte de la residència només entre 50 i 150 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia