Successos

Alerta per una fuita química a Esparreguera

Un vessament provoca un núvol d'àcid clorhídric que no afecta cap persona

Una fuita d'àcid clorhídric en una empresa d'Esparreguera va obligar ahir a activar el pla Plaseqcat per risc químic, tot i que el núvol tòxic es va mantenir estancat al polígon i no va afectar ningú. La fuita va tenir lloc a l'empresa Quality Chemicals, al polígon de Can Comelles. Segons Protecció Civil, la fuita es va produir en un dipòsit de 20.000 litres de capacitat que contenia 5.000 litres. Una part es va filtrar a l'exterior, formant un petit núvol tòxic. Part del producte vessat es va evaporar, i la resta va quedar estancat entre dues naus. La manca de vent va ajudar que no s'acostés a cap nucli habitat.

L'alerta la va donar a les dues de la matinada el vigilant d'una indústria veïna, que va notar picor als ulls i va trucar a la policia local, que va alertar al 112. Cinc dotacions de bombers, incloent un furgó de risc químic, es van acostar al polígon, a més d'agents de la policia local, dels Mossos i una ambulància. Els Bombers van establir un perímetre de seguretat i van transvasar a un altre dipòsit el líquid vessat. Protecció Civil ha demanat als veïns que no s'acostin a la zona afectada si no és imprescindible i que avisin al 112 si noten coïssor als ulls o la gola. L'Ajuntament es va comprometre's a ajudar a esbrinar el motiu de la fuita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia