Successos

SUCCESSOS

Dos cavalls morts i un de ferit en un altre atac al pla d'Anyella

Ja són nou els animals afectats en un mes

Set tenen un tall profund i sospiten que dos han estat enverinats

Uns atacants han tornat a actuar contra els animals que pasturen pel pla d'Anyella, a tocar de les pistes d'esquí de la Molina. En poc més d'un mes ja han resultat afectats nou animals del mateix amo de les pastures. L'últim dels successos va tenir lloc aquesta mateixa setmana, quan van trobar dos cavalls que anaven coixos. El propietari se'ls va endur a Àger de la Cerdanya per fer la recuperació. Els animals van evolucionar bé de la lesió però, sorprenentment, al cap d'uns dies se'ls van trobar morts. El veterinari va assegurar que no havien estat morts naturals, i que es decantava per un enverinament, ja que, per altra banda, era altament improbable que dos cavalls alhora es trobessin malament per còlics.

El penúltim episodi es va descobrir el 5 d'agost passat, quan el pastor Joan Picas es va trobar a la tarda un cavall malferit amb una marca feta amb un punxó o ganivet. L'estat en què es trobava la ferida feia pensar que l'atac s'havia produït el dia abans, el 4 d'agost.

El primer dels atacs va tenir lloc a principis de juliol, quan el pastor va trobar les marques en dues eugues. Era un tall net i profund, amb forma de número 7 molt gran. Era tan gros que fins i tot el veterinari hi podia posar la mà. Descartat l'atac d'un altre animal, van pensar que podria haver estat algun filferro d'alguna de les tanques o alguna branca de pi el que hagués fet mal a l'animal. Però allò era diferent. Les sospites es van confirmar l'endemà, quan va aparèixer malferit un tercer animal.

Del mateix amo

Van anar passant els dies i tot va tornar a la normalitat, sense cap més incident. Fins que el dia 15 de juliol el pastor va detectar que algú havia atacat tres eugues més. L'home assegura que en una finca propera no fa gaire també van atacar un dels animals, i de la mateixa manera, amb el senyal d'un 7. Però els investigadors sospiten que es devia tractar d'un error i es van pensar que aquest animal era del mateix propietari que els altres, perquè té la mateixa marca, una R.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia