L'acusada de fer-se dur droga de Colòmbia diu que la va anar a recollir per fer un favor

La veïna de Palamós Luz Yolima Barrio Calderón, acusada de fer-se dur 751,850 grams de cocaïna des de Colòmbia, va dir ahir en el judici que havia anat a l'empresa de transports a recollir el paquet per fer un favor a una amiga. Segons la seva versió, una dona que era amiga del seu germà va demanar a aquest que busqués una noia perquè li anés a recollir un paquet que anava a nom d'ella a l'empresa de transports TNT d'Aiguaviva, perquè per causes de la feina no hi podia anar. El seu germà la va acompanyar. Però quan ella va haver recollit el paquet els agents de la Guàrdia Civil que el vigilaven la van detenir. Al seu germà, però, segons ell mateix va declarar ahir, no li van dir res tot i que el van identificar quan era dins d'un cotxe esperant la seva germana i el paquet. El noi va explicar que després de la detenció de la seva germana no havia vist més l'amiga que li havia fet l'encàrrec. El ministeri fiscal va mantenir la petició de set anys de presó per a l'acusada i la defensa va demanar l'absolució. Alternativament la defensa va demanar dos anys de presó per un delicte contra la salut pública en grau de temptativa, argumentant que l'acusada ni va encarregar la tramesa de la droga ni n'era la destinatària.

El paquet va ser detectat a l'aeroport de Barajas entre la càrrega d'un avió procedent de Colòmbia. La cocaïna comissada tenia un valor al mercat negre de 57.651,85 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.