Successos

Cremen a Begues la bandera espanyola de l'ajuntament

Els brètols també van fer pintades a la façana del consistori i als caixers automàtics

L'equip de govern decideix avui si en presentarà la denúncia

Després de la polèmica per la bandera espanyola a l'Ajuntament de Sant Pol de Mar i la consigna de la delegada a Catalunya del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, en el sentit que denunciaria els consistoris que no la fessin onejar, ara ha estat Begues qui ha tingut problemes amb aquest símbol de l'Estat, però per motius diferents. Uns desconeguts van cremar la bandera espanyola la nit de divendres, van fer pintades a la façana amb consignes a favor de la vaga general de dijous i van fer un grafit al balcó amb el dibuix de l'estelada. A banda d'això, també van fer pintades als caixers automàtics de les entitats bancàries. La policia local va ser la que va detectar la bretolada.

El regidor de Governació de Begues, Sadurní Vendrell, es va manifestar ahir contrariat per l'incident, sobretot pel que considera un atemptat contra una institució pública. Al seu parer, el més important no és quina bandera es va cremar, sinó que s'ataqui l'Ajuntament. A banda, però, també es mostra disgustat pel fet que hagi estat, precisament, la bandera espanyola la que s'hagi malmès: “Molesta sobretot perquè en el moment en què estem n'hi ha que podrien pensar que tots els que tenim un sentiment catalanista som una colla de brètols”, argumenta. Els representants de l'Ajuntament es reuniran avui amb els cossos policials abans de decidir quines accions s'emprenen, però la voluntat, diu Vendrell, és que els responsables no tinguin la sensació que poden actuar impunement.

Per la seva banda, el grup del PP ha denunciat els fets i ha titllat els seus autors d'“intransigents i antidemòcrates”. Hi afegeixen que aquests fets estan precedits pel caldo de cultiu “que estan posant en escena els independentistes radicals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.