Successos

Entra a la presó el jove que va atropellar mortalment dues dones a Lleida

El jutge en va ordenar l'ingrés després que noves proves confirmessin que el noi circulava a 114 km/h en un lloc on no podia anar a més de 40 km/h

El jutge va ordenar ahir que ingressés a presó el jove conductor de 21 anys i de nacionalitat romanesa que el 27 de setembre passat va atropellar mortalment dues dones a Lleida quan conduïa sota els efectes de l'alcohol.

Ahir el magistrat va citar a declarar per segon cop l'acusat, després de rebre noves proves; una de les quals, l'atestat de la Guàrdia Urbana que confirma que el conductor circulava a una velocitat excessiva, concretament a 114 km/h en una zona limitada a 40 km/h, ja que és l'entrada d'una rotonda. Diversos testimonis van relatar que conduïa de manera temerària fent avançaments bruscos. Així mateix, van explicar que va atropellar les dues dones, de 51 i 26 anys, totes dues veïnes del barri lleidatà de Mangraners, quan creuaven en verd pel pas de vianants. De fet, els altres cotxes es van aturar per deixar-les passar.

Els fets van tenir lloc el 28 de setembre a la matinada a la rotonda del cementiri del barri de Mangraners i a prop de la sortida d'una discoteca on Antonia Cordero, de 51 anys, va anar a buscar la seva filla i una amiga d'ella, Jessica Lara, de 26 anys. Cordero i Lara van morir a l'acte, en ser envestides pel jove, que va donar positiu amb una taxa de 0,56 en la prova d'alcoholèmia. La filla i amiga, que va resultar il·lesa, va presenciar l'accident.

Aquell mateix dia, després de declarar, el jove va quedar en llibertat amb càrrecs i ara s'enfronta a tres delictes: dos per intent d'homicidi imprudent i un contra la seguretat viària. També se li va retirar el carnet de conduir i el passaport, i se li va imposar que cada dilluns es presenti als jutjats.

El mateix 28, familiars i amics de les víctimes van anar als jutjats per reclamar justícia, mentre que un centenar de persones van participar en una concentració de condol convocada per la Paeria.

D'altra banda, tres dies més tard, la fiscalia va demanar que entrés a presó l'acusat, però no ha estat fins ara que el jutge n'ha decretat l'ingrés.

LA XIFRA

4
persones
van morir el mes de setembre a Lleida en accidents protagonitzats per joves conductors ebris

En llibertat el noi que va envestir els ciclistes

L'Audiència de Lleida va ratificar ahir la decisió del jutge que va deixar en llibertat el jove peruà de 23 anys que el 6 de setembre va atropellar mortalment dos ciclistes i en va ferir dos més a Soses quan circulava ebri, a més de marxar sense atendre'ls. El jutge creu que no hi ha cap risc que el noi s'evadeixi o alteri les proves. L'acusat s'enfronta a cinc anys de presó pels delictes d'homicidi i lesions per imprudència greu, omissió de socors i donar positiu en el control d'alcoholèmia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia