Administracions

Cunit queda sense consens polític per superar un dèficit que arriba als tres milions d'euros

L'oposició considera «paper mullat» el pla de sanejament aprovat pel govern

Per tal d'eliminar els números vermells que ja semblen crònics en els comptes municipals de Cunit, el govern proposa al pla de sanejament reduir anualment i fins al 2011 la despesa en personal en 500.000 euros, mentre que la despesa ordinària també es retallaria cada any un deu per cent, tal com va explicar durant el ple de dijous passat el regidor d'Hisenda, José Habas. A banda, el pla de sanejament també planteja la subhasta de diferents solars de propietat municipal durant els anys 2009 i 2010 per aconseguir així 3,6 milions d'ingressos.

El debat de la proposta, però, va generar una forta crispació amb l'oposició. De fet, el pla de sanejament ja s'havia de votar ara fa un mes i mig, però llavors, a petició de l'oposició, es va optar per deixar-lo sobre la taula i intentar així consensuar la proposta amb la resta de grups, que es comprometien com a mínim a abstenir-se en la votació final. Després del període de negociació, però, els tres grups de l'oposició (CiU, ICV i ERC) van donar per trencat el pacte, i tan sols els convergents van abstenir-se, mentre que ERC i ICV hi van votar en contra. El detonant va ser el rebuig del govern local a presentar un pla alternatiu elaborat pels republicans si no hi havia el compromís de tota l'oposició de votar-hi a favor, una opció que els altres grups van considerar «un xantatge».

Més dèficit

«Aquest pla és paper mullat, ja que no té en compte que aquest 2008 el tancarem amb un romanent negatiu d'uns sis milions d'euros», va assenyalar el portaveu d'ERC, Ivan Faccia. Els republicans, de fet, ja han avançat que informaran la Generalitat d'aquest dèficit afegit perquè ho tinguin en compte a l'hora d'acceptar o no el pla de sanejament, que ha de condicionar la concessió de nous crèdits a l'Ajuntament.

Tant ERC com la resta de grups a l'oposició van criticar l'opció de la venda de patrimoni. «El problema d'aquest Ajuntament és que té un dèficit estructural d'un milió d'euros, i aquest pla de sanejament no contribueix a superar-ho», va afirmar Faccia.

Des d'ICV, el regidor Toni Martínez va assenyalar que l'opció del govern condueix a «malvendre el patrimoni», i va lamentar que l'executiu hagi acabat «imposant» la proposta. La portaveu de CiU, Montse Carreras, va expressar els seus dubtes sobre «un control real de la despesa».

El govern, per la seva banda, va responsabilitzar l'oposició de la falta de consens en no haver acceptat les condicions per votar el pla alternatiu.


LES FRASES

JOSÉ HABAS
REGIDOR D'HISENDA A CUNIT (psc)

«El pla de sanejament preveu una reducció de 500.000 euros anuals en personal i retallar un 10% la despesa»

IVAN FACCIA
portaveu d'erc a l'ajuntament de cunit

«El govern no està tenint en compte que tancarem el 2008 amb més romanent negatiu i que, per tant, el pla ja no servirà»

MONTSE CARRERAS
portaveu de cIU a l'ajuntament de cunit

«Tenim dubtes que veritablement el govern controli la despesa municipal tal com s'ha marcat al document»

TONI MARTÍNEZ
portaveu d'icv a l'ajuntament de cunit

«El pla suposa que malvenguem el patrimoni municipal»

«Pot anar en detriment dels veïns»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Crítica del síndic per l’actuació punitiva de l’Ajuntament amb un sensesostre

Barcelona
Societat

Triquell, Cookah P. & Boom Boom Fighters i el Pony Pisador, caps de cartell de la festa major

Sant Cugat del Vallès

Joan Espona, nou president dels caçadors gironins

OLOT

Els prototips de la plataforma eòlica, frenats per la falta de pressupost

GIRONA

Comencen els treballs d’estudi i preservació de boscos de pi negre al Ripollès

CAMPELLES
La crònica

Les probabilitats que t’atropelli una bicicleta

Societat

Afavorir la inclusió de joves LGTBIQ+

El Prat de Llobregat
SOCIETAT

Canet vol preservar el so de les campanes declarant-les bé cultural d’interès local

CANET DE MAR

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona