Administracions

L’Escala millora l’accés per a vianants i ciclistes des del sector sud del poble

Els treballs s’allargaran durant dos mesos i mig i formen part de la primera fase del projecte

La millora del passeig d’Empúries ja s’està executant

Els treballs de millora de l’accessibilitat per a vianants i ciclistes des de l’accés sud de l’Escala han començat aquesta mateixa setmana. El termini previst d’execució dels treballs previstos en el projecte aprovat és de dos mesos i mig, comptant des de l’inici dels treballs. L’adequació d’aquest accés es farà per fases.

En aquesta primera fase, els treballs consistiran a adequar un pas per a vianants i ciclistes que connecti el carrer Figueres –la zona del giratori de les oliveres– amb el pas de vianants que comunica la zona industrial dels Recs amb la zona residencial que hi ha al costat de l’escola L’Esculapi, millorant també, en la seva execució, l’enjardinament de l’espai.

Els treballs inclouen la pavimentació amb sauló d’aquest carril, a més de dotar-lo d’enllumenat i d’una millora de l’accessibilitat. Entre la zona de l’escola i la zona industrial hi ha un pas que se superarà a través d’una escala. Un cop s’executi tot el projecte, s’hi farà també una rampa per facilitar la mobilitat. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Excavacions Peraferrer i tenen un pressupost d’uns 277.000 euros.

Els treballs d’ara completaran la primera fase. Més endavant està previst continuar millorant l’espai públic d’aquest accés sud del municipi, condicionant l’entorn del parc que hi ha en aquesta zona.

Obres al passeig d’Empúries

Fa també uns dies que les obres per a la millora del passeig d’Empúries estan també començades i l’objectiu inicial és que puguin estar enllestides aquest mateix estiu. El projecte inclou la millora de la il·luminació de tot el tram del passeig d’Empúries, així com la millora del paviment des de la zona de la platja del Portitxol a Sant Martí d’Empúries. També s’aprofita per fer una canalització que permeti millorar l’oferta de lavabos públics. Les obres es van adjudicar a l’empresa Amsa, tenen un cost d’uns 382.000 euros i són supervisades per un arqueòleg.

En un primer moment, s’ha actuat a la zona propera a la plaça Neàpolis d’Empúries. Això va obligar a tenir tancada la circulació pel pas principal del passeig, i es va donar com a pas alternatiu per als vianants la passera de fusta interior que hi ha entre aquesta plaça i la platja del Moll Grec.

LA XIFRA

270.000
euros. Aquest és el cost calculat de les obres per a la millora de l’accessibilitat des del sud.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva