Administracions

Blanes tindrà un centre de dia per a persones sense llar

Els treballs del centre, que ja han començat, tenen un cost de cent mill euros i la previsió és enllestir-los a final d’any

Aquest col·lectiu s’ha fet més visible arran de la crisis sanitària

L’àrea d’Acció Social de l’Ajuntament de Blanes impulsa les obres d’un espai municipal perquè allotgi un centre de dia amb caràcter permanent per a persones sense llar. La necessitat de poder disposar d’un servei com aquest ja havia estat detectada pels serveis socials bàsics i, en col·laboració amb els cossos policials i altres entitats, ja s’ha estat donant atenció a aquestes persones. El cost dels treballs, a càrrec de l’Ajuntament de Blanes, és de prop de 100.000 euros i acabaran a final d’any.

La posada en marxa del centre de dia permanent significarà poder ampliar els serveis d’atenció que es donen, així com els dies de la setmana que s’ofereixen. Si actualment es fa tres dies per setmana, es podrà passar a fer tots els dies laborables de manera estable, de dilluns a divendres, i també s’ampliarà la capacitat de donar atenció al nombre d’usuaris, reduït en l’actualitat a deu persones per dia.

La regidora d’Acció Social, Marian Anguita, ha destacat: “La crisi de la covid ha fet encara més visible la problemàtica de les persones sense sostre, que viuen en habitatges sense condicions o en pisos sobreocupats, en risc d’exclusió severa. De vegades, parlem de transeünts, però també de persones que decideixen viure fora del sistema, creant en alguns casos alarma social en coincidir en uns moments en què la higiene i l’atenció a la salut són tan importants.”

Un percentatge d’aquest col·lectiu són persones difícilment inseribles o amb una situació crònica, mancades de xarxa social i familiar i que, a més a més, tenen problemes d’integració greus derivats de factors com ara la salut física i psíquica, l’edat o bé situacions administratives irregulars que requereixen una atenció i un seguiment especialitzats. Aquesta situació s’ha agreujat especialment aquests dos darrers anys, amb l’emergència sanitària provocada per la pandèmia.Des de la data de posada en marxa del servei provisional fins ara s’han fet un total de 5.436 atencions, sumant els serveis de bugaderia, dutxes, esmorzars i dinars que es continuen donant actualment. Això significa un volum de 328 usuaris i usuàries que han rebut aquesta atenció durant tot aquest temps.D’igual manera, s’ampliarà el tipus de serveis que s’hi ofereixen. Es continuarà fent rentat de roba, esmorzar i dinar, però a més a més també hi haurà un servei de dutxes, i un acompanyament social per facilitar la seva integració. Marian Anguita remarca: “No es tracta d’un alberg ni d’un menjador social, sinó d’un servei per cobrir les necessitats bàsiques de persones que viuen en una situació molt precària. Algunes no volen o no saben acudir a serveis socials, i amb aquest nou servei podran rebre una atenció personalitzada que a molts d’ells els permetrà emprendre un nou camí per recuperar hàbits socials”.El nou Centre de Dia està ubicat en una part dels baixos d’un edifici on hi ha pisos d’Emergència Social i, després que s’hagi posat en marxa, es vol emprendre una segona fase. Es tracta que la resta de l’espai es destini per ubicar-hi el nou equip de Serveis Socials Bàsics per donar un millor servei a la ciutadania apropant-los els seus professionals de referència.Les obres per habilitar el Centre de Dia Permanent per a persones sense sostre tenen un termini aproximat d’execució d’uns cinc mesos, per tant està previst que finalitzin a tocar de la tardor, amb l’objectiu que pugui entrar en funcionament a finals d’aquest 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA