Administracions

Administracions

“Jo no llegeixo el BOE, faig cafès”

La gestora del restaurant Planiol de Fenals en podria perdre la concessió perquè no va saber que es treia a concurs per un error en la comunicació

La família Sánchez Planiol regeix un popular restaurant de la platja de Fenals a Lloret des de l’any 1953, quan el pescador Ramon Planiol, l’avi de l’actual gestora, Isabel Sánchez Planiol, va habilitar, junt amb Teresina Trias, la seva dona, un negoci per servir peix als turistes. Ara, 69 anys més tard, estan a punt de perdre la possibilitat de continuar fent-ho. I tot plegat per una carta que l’àrea de Costes de la Generalitat va enviar on no calia.

Fruit d’una sentència judicial ferma des de l’any 2016, la Generalitat ha de treure a concurs la concessió, que fins aquell moment havia cedit directament a l’Ajuntament, que alhora concedia a la família Planiol la gestió. I això és el que ha acabat fent ara. Els gestors, que han continuat fins ara pagant el lloguer de 80.000 euros anuals a l’Ajuntament, però, diuen que ningú els ha avisat que es treia a concurs i que, quan ho han sabut, estaven fora de termini.

La comunicació sí que va existir, el problema és que la carta es va enviar a la casa de la mare d’Isabel Sánchez, morta l’any 2014. A la casa ara no hi viu ningú. “Es veu que havia de llegir el BOE. Jo soc a la cafetera: faig cafès”, ironitza.

La Generalitat ha assegurat a l’Ajuntament que ells ja ho han comunicat adequadament i l’Ajuntament, que no té cap obligació de fer saber als actuals gestors que el concurs està iniciat. La qüestió és que l’obertura de pliques s’ha de fer dijous vinent dia 19 i la família Planiol no hi serà.

Ahir, Isabel Sánchez estava indignada amb la situació. “M’han tractat d’ocupa, però no ho soc perquè els ocupes no paguen 80.000 euros a l’any com faig jo”, deia molt emprenyada. La gestora ha tornat a posar el conflicte a mans del contenciós administratiu: “Hem presentat un recurs d’alçada en què es reclama la nul·litat del concurs perquè ningú m’ho ha notificat com tenen l’obligació de fer. No demano la concessió, demano poder-me presentar al concurs.”

Fonts municipals van subratllar que “l’Ajuntament no tramita l’expedient”. I hi van afegir: “Nosaltres no controlem les notificacions. Nosaltres som tercers passius. Ens ho comunica la Generalitat perquè tenen l’obligació de fer-ho, i la Generalitat ens diu que també ho va comunicar. Sembla que a un domicili on no viu ningú”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Minut de silenci a Vic per rebutjar la mort d’una veïna presumptament a mans de la seva parella

Vic

Creix un 11,8% les persones grans de la Garrotxa que reben ajuda per falta d’autonomia

olot
societat

Vuit detinguts a l’Hospitalet d’una banda que robava coure a empreses

hospitalet de llobregat
EL CONSISTORI

Els comuns denuncien que per sanejar la depuradora de Mataró es paga quatre cops més cara l’electricitat

mataró
llengua

El govern aprova el decret per als projectes lingüístics de centre

barcelona
Societat

Mor Jim Harris Simons, matemàtic i llegenda de Wall Street

societat

Els somnis dels infants gironins omplen el carrer Nou

girona

Mataró tindrà una nova roda de fira de 30 metres i més dies amb descomptes

mataró
societat

La Patum de Berga manté el pressupost en 456.000 euros

berga