Administracions

Denuncia la cessió de l’aigua de Lloret Residencial

El representant de Riera de Cabanyes Companyia d’Aigües SA al·lega que té la concessió de factor i que no l’han tingut en compte

L’Ajuntament afirma que l’ACA li ha demanat intervenir el servei

El representant de l’empresa Cabanyes Companyia d’Aigües SA, Carles Mallart, ha denunciat que el conveni per a la cessió de la xarxa d’aigua domèstica i les instal·lacions de Lloret Residencial per part de Pic Sayols SL a l’Ajuntament de Lloret de Mar és una cessió gratuïta encoberta. Segons l’empresa, Riera de Cabanyes té la concessió de facto completa de Lloret Residencial i Mont Lloret i gestionava el servei des de 1988, en el cas de la primera, i des de 1990, en el de la segona.

La xarxa inicial de Lloret Residencial era de Pic Sayols, que, com la de Mont Lloret, està vinculada al mateix dipòsit i, per això, la cessió de la primera comporta la de la xarxa adscrita, és a dir, la de Mont Lloret.

En el plec d’al·legacions que ha presentat contra aquest conveni, l’empresa afirma que s’ha vulnerat la normativa relativa a la intervenció prèvia preceptiva en aquest tipus d’actuacions i hi concreta que l’objectiu del conveni és exonerar completament Pic Sayols SL de les seves obligacions urbanístiques i de fer front al pagament de 337.390 euros corresponent a les deficiències de la xarxa que no ha arreglat, a canvi de la cessió de drets de cobrament d’un deute de Riera de Cabanyes en tràmit judicial –un incobrable, perquè la companyia és insolvent i està en fallida tècnica– i de donar de baixa liquidacions pendents de l’IBI per valor de 700.000 euros. A més, sempre segons l’empresa, la contrapartida inclou també un terreny rústic qualificat com a pineda del qual es desconeix el valor econòmic i la l’interès públic. “La gravetat d’aquests fets, que ens fan sospitar que es pot haver incorregut, per part de l’alcalde, en diversos delictes, ens obliguen a denunciar aquest conveni, ja d’entrada, tant davant l’Oficina Antifrau de Catalunya com a fiscalia directament”, diu.

Fonts de l’Ajuntament han informat que no es pronunciaran fins a haver analitzat les al·legacions –el termini de presentació es va acabar el 4 de desembre–. Sí que han explicat que, el 2019, va rebre una petició de l’ACA d’intervenir en el servei amb conseqüències per l’Ajuntament en cas de no fer-ho. Segons les fonts, Riera de Cabanyes fa més de 10 anys que deixa reiteradament sense aigua als abonats. A més, remarquen que és de les empreses que més deute té amb l’ACA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES