Administracions

El govern de Lloret denuncia que hereta una greu situació econòmica

Factures pendents, manca de manteniment en infraestructures i previsions deficitàries provoquen “grans desajustos financers” que obligaran a prendre “mesures impopulars”

L’equip de govern de Lloret de Mar, format pel PSC, Junts i Lloret en Comú, afirma que l’Ajuntament es troba en una situació econòmica molt delicada, amb importants desajustos financers “com a conseqüència de la gestió de l’anterior equip de govern”. Segons afirmen en una nota de premsa, després d’uns mesos d’analitzar a fons l’actual estat dels comptes municipals, s’han trobat amb factures pendents de pagament, manca de manteniment en moltes infraestructures i previsions deficitàries.

Per exemple, d’entre els casos que esmenten, hi ha tres factures pendents a pagar a companyies energètiques, de 48.298, 427.387 i 37.666 euros. Afirmen, també, que la manca de manteniment ha provocat haver de fer front a despeses extraordinàries com canviar el sistema d’aire condicionat de la biblioteca (260.000 euros) o que l’anterior govern va presentar un pressupost del tot insuficient en els departaments de cultura i festes, que ha obligat a realitzar modificacions de crèdit per poder fer, per exemple, la Festa Major de Santa Cristina o de Sant Romà. Així mateix, assenyalen que la manca de planificació en matèria de seguretat i protecció civil va comportar un excés d’hores extres de la policia local. O que hi ha un deute amb l’Agència Catalana de Residus de 2,6 milions, entre altres.

“L’equip de govern actual ha heretat una situació financera molt complicada i que sumada a la greu inflació que pateix Europa ens obligarà a prendre mesures impopulars”, afirma l’alcalde, el socialista Adrià Lamelas, segons el qual s’està treballant per revertir aquesta situació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

la crònica
La crònica

Jugar no és només cosa de nens

OLOT

Simulacre d’emergències al Recinte Firal d’Olot

OLOT
equipaments

Solsona inaugura una nova pista poliesportiva

SOLSONA
patrimoni cultural

Homenatgen una trentena de ‘casillers’ del canal d’Urgell i les seves famílies

El Palau d’Anglesola
tradicions

La samarreta de la Patum llueix a la plaça Sant Pere de Berga

BERGA
societat

Fundesplai engega la campanya de casals i colònies d’estiu amb 90.000 places

prat del llobregat
SOCIETAT

La falta de pluja canvia la maceració de la ratafia

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

Alella fa una crida a participar del consell agrari municipal

alella
LLENGUA

Els drets lingüístics centren la Jornada Lluís M. de Puig

GIRONA