Administracions

TURISME

Els càmpings gironins busquen l’encaix entre natura i turisme

El sector treballa amb el Govern per potenciar l’activitat turística que afavoreix la natura

L’Associació de Càmpings de Girona (ACG) s’ha reunit amb el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, i al directora general de Turisme, Marta Domènech, amb la voluntat de començar a treballar conjuntament per trobar l’encaix entre l’activitat dels establiments i la gestió dels parcs naturals. Durant la reunió, que s’ha dut a terme al càmping Aquarius de Sant Pere Pescador, han acordat crear una comissió de treball per parlar de les necessitats i inquietuds dels empresaris i fer propostes de millorar amb la idea de reforçar i fer visible l’aliança del sector amb les polítiques ambientals. Aquesta comissió es reunirà periòdicament.

A la trobada, que s’ha fet a petició del sector, els càmpings gironins han posat damunt la taula les qüestions que els preocupen i han reclamat una comunicació més fluïda per poder seguir fent compatible la seva activitat amb la conservació de la biodiversitat i crear sinèrgies. Una de les propostes és estudiar els elements que es poden incloure en la Llei de la biodiversitat en consens amb l’Associació de Càmpings de Girona.

El president de l’ACG, Miquel Gotanegra, ha destacat que la clau de l’èxit per avançar en l’excel·lència és la complicitat del sector públic i privat i aposta perquè la comissió de treball que s’ha creat serveixi de model per implementar a la resta del territori.

Durant la primera reunió, els càmpings gironins han demanat que el pla d’usos de les platges es pugui revisar i modificar, si cal, durant els cinc anys de vigència; que s’unifiquin criteris dels Plans Rectors d’Usos i Gestió dels diferents parcs naturals; i que s’agilitzin els permisos per organitzar esdeveniments nàutics que permeten desestacionalitzar la temporada turística, donen a conèixer el territori català arreu i fomenten la sostenibilitat. També han demanat més controls per aturar les acampades il·legals i que es facilitin les tasques de prevenció i extinció de les plagues de mosquits.

A més, els càmpings gironins han reiterat la seva preocupació per la instal·lació d’un parc eòlic marí en l’àmbit del Golf de Roses i la Badia de Pals pels impactes que, sostenen, provocarà en la biodiversitat i els recursos naturals de la zona, que és precisament el principal atractiu per als clients del sector. L’Associació ha destacat l’esforç que des de fa anys fan els càmpings per ser cada vegada més sostenibles i per mantenir l’entorn; i ha assegurat que seguirà treballant per aturar la macro instal·lació. L’entitat ha recordat que hi ha presentat davant el Tribunal Suprem un contenciós administratiu contra la normativa del Govern espanyol que dona llum verda a la construcció del parc eòlic marí.

L’Associació de càmpings de Girona és la més antiga d’Espanya i compta amb 74 establiments associats, que ofereixen més de 120.000 places d’allotjament i representen més del 80% dels càmpings de la demarcació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat