Administracions

La Bisbal d’empordà

Preparen un pla per renovar tot el sistema d’enllumenat de la via pública de la Bisbal

L’enllumenat públic de la Bisbal d’Empordà, segons el govern del PSC, TxSF i Compromís, és antic, en molts casos ineficient, i, a més, bona part va quedar malmès per la històrica pedregada que va caure a finals d’agost del 2021 i que va provocar una víctima mortal.

El tinent d’alcalde i responsable de Via Pública, Xavier Dilmé, explica que “ja no es pot esperar més a abordar aquest tema”. Per això, i en el marc dels nous pressupostos, s’està plantejant com solucionar-ho i les partides per fer-ho. No és un procés fàcil, perquè, segons Dilmé, s’haurà de renovar totes les lluminàries. “A la Bisbal aquests darrers vuit anys no s’ha fet pràcticament manteniment, per no dir directament que no se n’ha fet”, explica, i hi afegeix: “El que el govern vol és posar la població al dia. Que no torni a passar que s’hagin de fer de cop, com ara, grans inversions i actuacions per temes que s’han d’anar fent dia a dia. No és només actuar, sinó també planificar.”

Planificació

Per això, sosté el responsable de Via Pública: “Hem de tenir molt clar que no podem fer aquest pla i després no fer res. Tot al contrari, el nostre gran repte, com a govern, és fer un pla de manteniment integral, que ho inclogui tot, des de les lluminàries als carrers, per evitar precisament que es torni a presentar una situació com l’actual.”

Una part de la renovació de les lluminàries ja es durà a terme ara. Però serà només una actuació molt puntual, emmarcada dins el pla de xoc de neteja i via pública que s’iniciarà d’aquí a cinc dies. El pla de xoc s’allargarà entre quatre i sis mesos, afectarà tots els carrers del municipi –així com alguns camins rurals– i comportarà una inversió de 416.000 euros. “Aquesta és la més important en aquest aspecte –segons Dilmé– des de la constitució dels ajuntaments democràtics.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA