Administracions

Més de 30 milions de pressupost municipal a L’Escala

L’alcalde n’ha destacat la millora dels serveis, el reforç de l’àrea d’Atenció a les Persones, la promoció i les inversions

L’Ajuntament de l’Escala preveu aprovar en el ple ordinari d’aquest dilluns una proposta de pressupost municipal de 31,4 milions d’euros, en el qual destaquen la millora dels serveis, el reforç de l’àrea d’Atenció a les Persones, la promoció i les inversions, capítol que supera els 9 milions d’euros i amb una forta incidència dels fons europeus Next Generation.

L’alcalde, Josep Bofill, ha manifestat durant la presentació del pressupost que l’exercici 2024 es veu especialment marcat per un context general d’increment de costos els darrers anys i també pel fet que el consistori ha assumit la gestió directa de la piscina municipal. Malgrat tot, sempre segons ell, s’ha fet un important esforç de contenció de la despesa de les diferents àrees, sense renunciar a accions estratègiques pel municipi. “La línia general del pressupost de 2024 segueix la tendència de l’aposta que es va fent des de fa temps per la promoció del municipi a través dels seus valors patrimonials, culturals i naturals, potenciar l’àrea d’atenció a les persones, els serveis públics i el manteniment, i fent una aposta molt forta pels projectes d’inversió en termes de sostenibilitat mediambiental i digitalització”, ha detallat. Els 31,4 milions del pressupost d’aquest any suposen un increment del 17,14% respecte a l’any anterior.

En aquest sentit, però, Bofill ha remarcat que cal tenir en compte tres aspectes destacats. D’una banda, que a nivell comptable, s’han inclòs en el capítol d’inversions de 2024 tota la despesa prevista relacionada amb els fons europeus Next Generation, tot i que part d’aquesta s’aplicarà de forma plurianual. D’una altra banda, després de diversos endarreriments, aquest hauria de ser l’any en què s’iniciés el desenvolupament de la urbanització del sector dels Emperadors, que preveu una inversió de 3,6 milions d’euros. I, finalment, també té una important incidència en l’increment del pressupost l’assumpció directa dels costos de gestió de la piscina municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mobilitat

Mataró comença demà a multar a l’illa de vianants del centre

Mataró
indonèsia

Les autoritats es preparen per fer front a l’erupció del volcà Ruang

barcelona
LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ