Administracions

Ripoll

Proposen crear un pacte municipal per a l’ús del català

Alternativa per Ripoll-CUP, a l’oposició a l’Ajuntament de Ripoll, proposa promoure, de manera conjunta amb les entitats per la llengua, un pacte municipal per a l’ús del català. Amb el lema “A Ripoll, en català” i en una moció que es debatrà al ple d’avui, Alternativa vol que s’hi impliquin persones i entitats dels àmbits cultural, social, econòmic, etcètera, signant el manifest conjunt i impulsant accions per promoure la llengua. També proposa l’adhesió de l’Ajuntament de Ripoll a la campanya Tots som referents lingüístics. No t’excusis, impulsada pels principals sindicats d’ensenyament i d’estudiants així com la Plataforma per la Llengua, i fer arribar la campanya als centres educatius del municipi i a totes les entitats que treballin amb joves i adolescents i demanar que s’hi adhereixin. “Volem renovar i enfortir el compromís del consistori amb el català, com a eina de cohesió i garantia d’igualtat d’oportunitats”, ha indicat el portaveu del partit, Dani Vilaseca. I hi afegeix: “Alternativa vol difondre i ampliar l’accés a tota la ciutadania, sobretot a joves i adults amb una llengua materna diferent, als cursos gratuïts de català que l’administració organitza conjuntament amb el Consorci per a la Normalització Lingüística o el CFA Ripollès”.

Segons el text de la moció, Alternativa proposa engegar projectes com el de parelles lingüístiques; crear un reglament d’ús de la llengua catalana a l’ajuntament i impulsar amb la comunitat educativa plans educatius locals que promoguin l’ús social del català i, entre altres coses, rebutjar qualsevol atac al model d’immersió lingüística i acompanyar la defensa de l’escola en català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat