Administracions

DRETS SOCIALS

Invertiran 27,1 milions de fons Next Generation per finançar projectes socials a les comarques gironines

El departament de Drets Socials destinarà 27,1 milions d’euros procedents de fons Next Generation a finançar 112 projectes socials a les comarques gironines. La partida s’ha anunciat aquest dijous al matí a Girona, en un acte a l’auditori Josep Irla encapçalat pel conseller Carles Campuzano i Canadés. Entre les inversions previstes a la demarcació destaquen els prop de 6 milions d’euros previstos per construir una residència i centre de dia per a gent gran de Lloret de Mar, així com els 2,36 milions d’euros que es destinaran a la futura residència per a persones amb discapacitat de la Fundació els Joncs, a Sarrià de Ter. A més, també es destinaran 1,7 milions a la reforma de l’alberg de joventut de l’Escala (Alt Empordà).

El fons Next Generation EU assignat a Drets Socials es destina, sobretot, als col·lectius de gent gran, infants i joves, així com persones amb discapacitat o amb malaltia mental i persones sense llar. Reben finançament tant projectes propis del Govern, com iniciatives impulsades pel món local o per entitats del tercer sector, centres de recerca i d’altres agents socials implicats en l’atenció social.

Nous i rehabilitats

A Girona, el gruix de la inversió social es destina a la construcció, ampliació i remodelació d’infraestructures socials. En l’àmbit de les cures, es tracta d’actuacions en centres residencials i diürns destinats a la gent gran, persones amb discapacitat o amb malaltia mental. També inclou les inversions en centres per a la protecció de persones sense llar o amb necessitats d’allotjament temporal. Els espais nous o remodelats adopten solucions tecnològiques per facilitar l’autonomia personal i la vida independent, així com les cures i l’assistència personal.

En total, es construiran set equipaments nous a les comarques de Girona i se’n remodelaran i ampliaran una vintena més. Entre els centres de nova construcció destaquen la residència i centre de dia per a gent gran de Lloret de Mar. L’Ajuntament rebrà una subvenció de prop de 6 MEUR del fons Next Generation EU per a construir aquest equipament que atendrà el servei residencial 136 persones, organitzades en vuit unitats de convivència, i oferirà també vint places d’atenció diürna.

Un altre dels projectes de nova construcció destacats a Girona és la residència per a persones amb discapacitat de la Fundació els Joncs, a Sarrià de Ter. L’entitat rebrà 2,36 milñions d’euros per impulsar aquesta infraestructura que oferirà 45 places per a persones amb discapacitat intel·lectual, en estances individuals. El centre també disposarà de diversos espais socials per fomentar les activitats i relacions personals de les persones residents.

Innovació social

També es dedicaran part del fons Next Generation a Girona a l’impuls de setze projectes pilot en l’àmbit dels serveis socials. El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa és un dels organismes que es beneficia d’una subvenció en aquesta línia pel seu estudi predictiu de situacions de vulnerabilitat a la comarca. L’objectiu del projecte és analitzar les dades que permetin preveure les necessitats de les situacions de vulnerabilitat i iniquitat de la població, identificant patrons poblacionals de les necessitats socials, correlacionant-los amb dades sociodemogràfiques i extrapolant-los a la resta de la població.

Per a infants i joves

En total, el programa destinat a equipaments que atenen infants i joves a Girona suma dotze actuacions que engloben, entre d’altres, millores i digitalització de centres del sistema de protecció a la infància, actuacions de millora ecològica en cases de colònies o reformes en albergs.

En aquest sentit, destaca una inversió d’1,7 MEUR per a les obres de millora de l’alberg de joventut de l’Escala (Alt Empordà). L’objectiu principal del projecte és millorar el confort dels usuaris de l’alberg actuant en l’evolvent tèrmic de l’edifici (façanes, cobertes i tancaments) i incorporant un sistema de climatització que refresqui les sales i les habitacions a l’estiu. Alhora, es vol descarbonitzar la producció tant de calor i ACS com de fred amb la substitució de calderes de gas per aerotèrmia i incorporar una instal·lació fotovoltaica per autoconsum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat