Administracions

PUIGCERDÀ

Carrers i places de la vila, lliures de cotxes abandonats

El dipòsit de vehicles –principalment cotxes i furgonetes– abandonats a la via pública de Puigcerdà està saturat i el nou equip de govern (Junts per Catalunya i Futur per Puigcerdà) ho atribueix a una certa permissivitat per part dels governs precedents. Aquest equipament és a l’antic escorxador municipal i ja fa anys que el grup municipal d’ERC, a l’oposició, denuncia aquesta problemàtica.

En l’actualitat, a l’antic escorxador hi ha més d’una setantena de vehicles, alguns dels quals fins i tot fa més de deu anys que hi són. Ara, l’Ajuntament vol posar ordre a aquesta situació i, per fer-ho i en el marc d’una operació conjunta amb el Consell Comarcal de la Cerdanya, està duent a terme el pas previ de declarar-los residus sòlids urbans. Un cop tinguin aquesta consideració, l’Ajuntament, a través del Consell Comarcal, podrà retirar-los del dipòsit i aplicar-los el tractament pertinent com a tals.

En declaracions al programa Puigcerdà Actualitat de l’emissora municipal, el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Francesc Armengol, ha insistit en la importància de declarar els vehicles abandonats com a residus sòlids urbans, perquè això els permetrà de completar els procediments administratius per dur-los a la planta de compactació comarcal.

Armengol ha remarcat que és una problemàtica que fa molts anys que dura i que els cal trobar una solució immediata per poder generar espai al dipòsit de vehicles abandonats. En cas contrari, segons ell, no podran retirar els que s’abandonen a la via pública amb la celeritat que caldria. “Els vehicles abandonats que comporten un perill per als vianants cal retirar-los de forma immediata”, ha dit.

Per això, l’Ajuntament de Puigcerdà està duent a terme les gestions legals que calen per fer-ho possible i està redactant un protocol d’actuació en el qual prenen part activa els treballadors de la brigada municipal, els agents de la policia local de Puigcerdà i els efectius del departament de Secretaria de l’Ajuntament. Segons ell, es tracta d’establir un protocol molt clar, en què la prioritat és retirar dels carrers de la vila els vehicles en estat de ruïna que comporten un risc pel seu estat de deixadesa o que poden ser objecte del vandalisme, més enllà de tenir els espais públics de la capital de Cerdanya nets i endreçats.

El buidatge del dipòsit actual de vehicles és fonamental per poder aplicar amb eficàcia el nou protocol, ja que preveu una tramitació exprés per localitzar, si es pot, el propietari i aplicar-li les taxes i sancions que calen en aquesta casos. Tot el procés està previst que es pugui dur a terme en un màxim de trenta dies.

De fet, la retirada del volum de vehicles de l’antic escorxador està relacionada també amb la voluntat de recuperar per a usos culturals i socials les instal·lacions i posteriorment cedir-les a les entitats culturals i sobretot als qui confeccionen carrosses per la popular Festa de l’Estany.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Denuncien que la vulnerabilitat es cronifica a Catalunya

barcelona
societat

Reclamen millores a un punt negre de la C-451 al Solsonès

LLobera

El temporal causa un nou vessament d’aigües fecals a la riera de Canyars

Gavà
Medi ambient

Arxivats els expedients d’autorització de dos parcs solars

El Perelló
PATRIMONI

Quart disposa de la rectoria de Sta. Margarida fins a l'any 2047

QUART

Fomentar el benestar emocional a través de l’escriptura

olot
Meteorologia

El pla Inuncat es manté en prealerta

Barcelona

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires