Administracions

SANT FELIU DE GUÍXOLS

L’oposició se suma a les queixes d’abonats a la piscina municipal de Sant Feliu

Usuaris abonats al complex esportiu guixolenc de la Corxera, que a més de les piscines cobertes inclou sales d’activitats esportives dirigides, s’han queixat en els últims mesos de problemes de manteniment per part de l’empresa concessionària de la instal·lació, Llop. Les principals, i que ja han estat causa de baixes, la fredor de l’aigua de la piscina climatitzada, però també esmenten degoters, rajoles i vidres trencats i la manca de personal, de manteniment, neteja o fins i tot amb la progressiva cancel·lació d’algunes activitats perquè hi ha menys monitors.

Per part de l’empresa, han remès a requerir informació al consistori, titular del complex i que, diuen, està al corrent de la situació. El tinent d’alcalde portaveu, Josep Saballs, ha admès el problema més grau, el de la temperatura de l’aigua i la climatització, però han constatat que hi ha hagut “problemes amb la nova instal·lació de plaques fotovoltaiques per escalfar l’aigua” i la calefacció, amb dos dels equips inactius durant setmanes perquè perdien aigua.

Saballs diu que han acordat amb la concessionària fer una auditoria per diagnosticar la situació i la responsabilitat de les deficiències, cosa que fins ara l’empresa no havia aconseguit esclarir entre enginyers, fabricants d’equips i instal·ladors. Avança que aquesta setmana està previst recuperar un dels equips, i el segon cap a finals de mes, i defensa que la temperatura de l’aigua de la piscina olímpica s’ha mantingut per sobre del mínim de 24 graus d’una forquilla normativa que abasta fins als 30.

Baixes infantils

Des del Club Aquàtic Xaloc, el seu president, Josep Maria Esteva, diu que els problemes de temperatura han fet que algunes famílies es neguin a portar la mainada a les classes de natació entre el desembre i el gener. Hi ha una recollida de signatures oberta entre els usuaris, perquè l’Ajuntament adopti mesures. I el que més amoïna el club és el degoteig de baixes de socis que ja han començat a notar.

Però per part del grup municipal de Junts, el portaveu, Toni Carrión, lamenta que el problema no ve d’ara. “El febrer de 2022 ja vam preguntar pels problemes de temperatura baixa i manteniment”, quan van començar-se a enfilar els costos energètics, i van insistir-hi al ple del novembre. Per Carrión, hi ha “manca de seguiment de la concessió” i han demanat la compareixença al ple del regidor responsable, a més de la devolució de quotes als abonats que han tingut problemes.

Aquesta última setmana, Guíxols des del Carrer s’ha sumat a les crítiques, i constaten que els problemes van més enllà, amb fotos de degoters, divendres, i altres deficiències com ara apagades als vestidors o maquinària de fitnes avariada. I la portaveu d’ERC, Sílvia Romero, també secunda la petició de compareixença i explicacions cursada per Junts. Amb tot, Saballs avança que la intervenció, per terminis del reglament municipal, no arribarà fins al ple del febrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva