Els comerciants, en alerta màxima

L'associació Barna Centre creu que l'escenari per veure el partit instal·lat al Maremàgnum encara complicarà més la situació

«Ens imaginem tota la gent pujant des del Maremàgnum cap amunt –Rambla amunt– i veurem que quedarem envoltats», es va queixar ahir Santiago Martín, president de l'associació Barna Centre, que, amb 648 establiments associats, aplega el teixit comercial del barri Gòtic. Veu amb preocupació l'afegit del Maremàgnum com a escenari de la festa per seguir la final de la lliga de campions. Darrerament, l'Ajuntament havia remarcat la necessitat de diversificar els espais de concentració blaugrana per engolir el volum d'aficionats que aquella nit podrien sortir al carrer si la final cau al bàndol blaugrana. El consistori té al cap la xifra de seguidors que calculen que van celebrar l'última lliga de campions, ara fa tres anys: 125.000 persones. Així, l'Ajuntament és conscient que els aficionats que segueixin el partit al Maremàgnum podrien anar després a la Rambla i a la plaça de Catalunya, però no hi veu un problema en si mateix. Antena 3 va explicar que al recinte del Maremàgnum hi farà diverses activitats des de les deu del matí, per bé que el plat fort serà, evidentment, la retransmissió del partit a través d'una pantalla gegant. Un cop acabat el partit, no hi farà cap més activitat.

Descontents amb l'alternativa triada per l'Ajuntament per diversificar espais, Barna Centre es posa ara «a les mans dels Mossos i la Guàrdia Urbana». «És la pitjor solució, però d'acord amb els resultats decidirem», va precisar Martín. Dies enrere Barna Centre va reclamar un canvi d'emplaçament de les celebracions dels títols, adduint les destrosses als establiments, que pugen a uns 60.000 euros.

Els comerciants de la Rambla tampoc no veuen clar l'escenari del Maremàgnum. Tot i que ahir no va ser possible parlar amb cap portaveu de l'entitat Amics de la Rambla, altres col·lectius amb parada a la Rambla sí que van opinar. I algun, com ara Mònica Trias, portaveu dels ocellaires, va fer-ho categòricament: «Si hi ha qui no està capacitat per fer les coses amb seny, que se'n vagi al Miniestadi.» «Fa tres anys, també per la Champions, em va fer pena el comportament d'alguna gent.» Per Trias, la clau de volta per evitar aldarulls és «controlar la venda d'alcohol a la via pública».

Carme Romero, portaveu de les floristes de la Rambla, tem que l'espai del Maremàgnum faci bo allò que sigui pitjor el remei que la malaltia: «Fa por que ens sentim envoltats.» «Si això continua igual, no quedarà més remei que tancar la Rambla», va concloure. De resultes de les anteriors celebracions que hi ha hagut a Canaletes aquesta temporada –fins a quatre, lliga, copa, golejada contra el Madrid i victòria contra el Chelsea–, dues parades de flors han resultat amb danys, en forma de trencadissa de vidres.

Alguns comerciants de la Rambla que ja havien tingut desperfectes al negoci en altres celebracions esperen que passi la final per reparar-los. És el cas de l'Hotel Lloret, amb els vidres de l'entrada esquerdats, i, per ara, apedaçats amb cinta. «Si ho celebressin en un altre lloc, per mi millor, però això està molt arrelat», va assenyalar Dolors Escalera, de la sabateria Casas. En aquest establiment ja estan previnguts d'altres celebracions, i des de fa anys els vidres de la botiga són antibales. Escarmentats del ressò mediàtic dels incidents a la Rambla al final de les nits de celebració de títols del Barça, altres botiguers consultats per van preferir no opinar. Com ja va passar en la darrera final de Champions, la final també es podrà seguir al Miniestadi, del qual ahir ja s'havien esgotat totes les entrades disponibles. A les 10 del matí d'ahir es van posar a disposició dels socis les 10.400 entrades disponibles per veure la gran final a través d'una pantalla gegant. I a les cinc no en quedava ni una. El Miniestadi obrirà demà les portes a dos quarts de vuit del vespre, i no hi haurà cap activitat complementària després del partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA