Administracions

L'Estat porta Banyoles als jutjats per la ‘rojigualda'

La delegació del govern estatal posa un contenciós administratiu contra el consistori, que no té cap bandera a la façana de la casa de la vila

La delegació del govern espanyol a Catalunya ha interposat una denúncia al tribunal contenciós administratiu contra l'Ajuntament de Banyoles perquè no té penjada la bandera estatal a la façana de la casa de la vila. El consistori, governat per CiU, presentarà un recurs.

L'actitud de la delegació estatal ha causat desconcert a l'equip de govern banyolí perquè, després d'una polèmica sobre les banderes que va tenir lloc ara fa tres anys, a la façana de l'edifici no hi ha cap ensenya. “Havíem parlat sobre el tema amb la senyora delegada i semblava que no hi havia d'haver problemes”, va dir ahir l'alcalde, Miquel Noguer, que va anunciar que defensarà la posició de l'Ajuntament “tant com calgui”. No obstant això, Noguer no és massa optimista respecte al recurs. En canvi, confia que el nou govern de Madrid sigui més flexible amb aquesta qüestió.

Des que Miquel Noguer és alcalde (2007), a la façana de la casa consistorial de Banyoles no hi ha hissada cap bandera de manera permanent. Excepcionalment, després de la festa major del 2012 s'hi va deixar la senyera. Això va fer que la delegació del govern estatal requerís al consistori que complís la normativa, i, acatant aquella ordre, el febrer següent es van hissar la senyera i les banderes europea i espanyola. La presència de la rojigualda a la casa de la vila, que va causar molt d'enrenou, va durar només tres dies, perquè precisament en aquells moments van començar unes obres de reparació de la façana que va obligar a treure les banderes. Un cop acabats els treballs, l'estiu del 2013, es va decidir que no se n'hi posaria cap.

Després de debatre altres possibilitats en el ple municipal, finalment per la Diada de l'any passat es va estrenar una senyera hissada en un pal a la placeta del davant de la casa de la vila.

LA FRASE

N'havíem parlat amb la delegada i semblava que no hi havia d'haver problemes
Miquel Noguer
ALCALDE DE BANYOLES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia