Medi ambient

Els ecologistes donen suport als agents rurals en el cas de la caça en barraca

Els grups ecologistes SEO/BirdLife, Gepec, Ipcena, Ecologistes de Catalunya, Acció Ecologista i Gecen donen suport a l'Associació d'Agents Forestals i la fiscalia, que han denunciat el director dels serveis territorials de Medi Ambient a les Terres de l'Ebre, Víctor Gimeno, d'un delicte de prevaricació per haver arxivat intencionadament infraccions relacionades amb la caça en barraca el 2005. En aquest cas, la fiscalia demana la inhabilitació de Gimeno durant 11 anys.

Per la seua banda, els grups conservacionistes lamenten que Gimeno hagi tingut el suport del Departament de Medi Ambient «per dur a terme uns estudis que no perseguien cap altra finalitat que perpetuar aquesta forma de caça il·legal». Els ecologistes també han criticat el president d'ICV a l'Ebre, Jaume Forcadell, que defensa l'ús de la via pedagògica per posar fi a la caça en barraca. «Després de molts anys d'infraccions, penals i administratives, la via pedagògica està exhaurida i és un deure de les administracions impedir una activitat il·legal», manifesten els grups ecologistes.

Més denúncies

Tot i que l'Audiència de Tarragona va dictaminar que la caça en barraca no és un delicte penal, els agents rurals han tramitat part de les denúncies de la campanya passada per la via judicial, acusant els barraquistes d'un delicte contra la fauna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.