Medi ambient

L'Estat autoritza un nou plaguicida per combatre els mosquits dels arrossars

La comissió estatal d'avaluació de productes fitosanitaris ha aprovat l'autorització excepcional per 120 dies del diflubenzuron, un plaguicida per al control de mosquits dels arrossars. El Departament d'Agricultura (DAR) ha celebrat aquesta aprovació que havia sol·licitat els últims dos anys. Amb l'autorització, les entitats especialitzades en el control de mosquits que treballen al delta de l'Ebre i al Baix Ter disposaran finalment d'un producte «eficaç i de molt baix impacte mediambiental», i es podrà actuar de manera adient contra aquests insectes que provoquen greus molèsties a les persones que viuen o que visiten les zones pròximes als camps d'arròs.

Cal recordar que les entitats especialitzades en el control de mosquits de les Terres de l'Ebre (CODE) i de la badia de Roses i del Baix Ter han denunciat més d'una vegada el greu problema que els afecta des que fa dos anys la Unió Europea va prohibir el plaguicida que havien utilitzat fins al moment: el temephos, ja que els productes autoritzats no eren efectius. Després de constatar la seua eficàcia i el baix impacte ambiental van demanar la possibilitat d'usar el diflubenzuron, però no se'ls ha autoritzat a fer-ho fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia