Medi ambient

medi ambient

La Generalitat tomba el pla del Barça a Viladecans

El complex afectaria una zona sensible on nidifiquen 360 espècies d'ocells i se situaria en una zona amb risc d'inundació

El complex esportiu i lúdic que el Barça vol construir a Viladecans posa en perill un espai d'alt interès mediambiental del delta del Llobregat i és totalment incompatible amb la preservació de la flora, la fauna i el paisatge. La construcció d'un hotel, un pavelló, un club esportiu, una escola de futbol, camps de rugbi i beisbol, botigues i un parc temàtic envairia zones on nidifiquen 360 espècies d'ocells, algunes de les quals en perill d'extinció. Posaria fi a l'últim corredor biològic i el complex estaria exposat a un alt risc d'inundació, ja que es construiria en una zona deltaica on conflueixen moltes rieres. A més, la proximitat de l'aeroport no fa recomanable la construcció d'escoles i un hotel. Aquestes són les objeccions més importants que el Departament de Medi Ambient ha fet al projecte per a la construcció del Barça Parc, el pla que la directiva de Joan Laporta va dissenyar –i que el president actual, Sandro Rosell, rebutja– en un espai sensible que ja ha rebut l'impacte de grans obres, com ara el desviament del riu Llobregat, l'ampliació de l'aeroport, la modificació del traçat de l'autovia C-31 i la construcció de la dessalinitzadora. Medi Ambient ha tornat el pla a l'Ajuntament de Viladecans, que és qui ha redactat la modificació puntual del pla general metropolità en aquest àmbit, perquè redacti un nou projecte que asseguri la preservació dels valors mediambientals. El pla afecta 60 hectàrees, de les quals 30 estan catalogades com a urbanitzables per a equipaments comunitaris i les 30 restants estan protegides com a reserva natural. En aquestes 30 hi ha el compromís de no construir res, però diverses entitats ecologistes han alertat de l'impacte que milers de visitants tindrien sobre la zona. SEO/Birdlife, Depana, Salvem Oliveretes i les Agulles: Ecologistes en Acció han criticat així mateix que la zona on es vol edificar és l'única on es pot crear un corredor ecològic entre les zones humides i el parc agrari, i que el complex posaria en perill algunes espècies protegides. Els ecologistes es van mostrar satisfets amb l'informe de Medi Ambient, que data del març però es va fer públic ahir.

LA XIFRA

60
hectàrees
formen el projecte, la meitat de les quals són urbanitzables i l'altra meitat estan protegides com a reserva natural.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.