Medi ambient

sequera

El govern demana a la CHE que mantingui el cabal ecològic al Delta

Acció Climàtica exigeix els 20 m³/s que estableix el pla de conca de l’Ebre per al manteniment del Delta i avisa que l’arròs necessita com a mínim quatre mesos d’aigua

El govern català ha demanat a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) que compleixi el Pla de conca del riu (PHE) i mantingui els 20 m³/s de cabal ecològic per al Delta, un cabal ecològic que en aquest cas es condueix pels canals de regadiu de l’Esquerra i la Dreta del delta. L’executiu adverteix que el Delta no “pot subsistir” amb tres mesos d’aigua quan en necessita com a mínim vuit. Des del departament es recorda que el PHE preveu la reducció de cabals ambientals en cas de sequera prolongada però no aquells que arriben a espais de la Xarxa Natura 2000 com és el cas del Delta.

Segons informa ACN, el director dels serveis territorials d’Acció Climàtica a l’Ebre, Jesús Gómez, fa “un recordatori” dels deures jurídics que preveu el Pla Hidrològic tot i que, de moment, no es planteja cap denúncia o altre recurs legal. Cal recordar que, tot i comunicar fa dos mesos als arrossaires que la campanya de reg seria “normal” enguany, un cop els arrossaires ja han tingut plantats els cultius, la CHE els ha comunicat que el cabal per tota la collita seria de 240 Hm³ per a 45 dies, la meitat del que és habitual i només durant tres mesos quan el cultiu d’arròs en necessita un mínim de quatre “sent molt estrictes”.

Gómez adverteix que la magnitud de l’impacte ecològic i econòmic de les restriccions plantejades per la CHE és “desconeguda” perquè mai s’havia viscut una situació com l’actual. Acció Climàtica admet que el PHE exigeix un mínim de 80 m³/s de cabal del riu al seu pas per Tortosa a l’estiu però recorda que també reconeix els cabals ambientals per al Delta. La concessió, d’11m³/s per al Canal de l’Esquerra i de 13 m³/s per al Canal de la Dreta ja garantiria el cabal, segons Gómez, però la CHE l’hauria de garantir també a partir del mes d’agost, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Èxit de la pedalada per reclamar el dret dels infants a anar amb bicicleta

barcelona
medi ambient

Recorren durant tres dies l’entorn del riu Gaià per defensar-ne el cabal ecològic

salomó
tradicions

Les titelles prenen Lleida tot el cap de setmana

LLEIDA
trànsit

Una dona mor en un xoc frontal a l’N-II a Lleida

LLEIDA

La Champions ja és aquí!

Girona

Les quatre finques on hi ha la llavor de l’agricultura del futur

Pacs del Penedès
SOCIETAT

Amplien a tot Catalunya el voluntariat de suport a la reinserció d’agressors sexuals

BARCELONA
Equipaments

Badalona inverteix 245.000 euros per millorar l’històric edifici del conservatori

Badalona
Sant Jaume de Llierca

Memòria del maqui Joan Platé Vergés

Sant Jaume de Llierca