Medi ambient

Les imprudències amb embarcacions i la pesca furtiva, preocupacions de Unitat Marítima dels Mossos d’Esquadra a la Costa Brava

Les imprudències amb embarcacions i la pesca furtiva són les principals preocupacions de la Unitat Marítima dels Mossos d’Esquadra aquest estiu a la Costa Brava. Amb l’arribada del bon temps, el litoral gironí s’omple de turistes i molts d’ells lloguen embarcacions com motos d’aigua sense saber per on es pot navegar. El problema arriba quan es topen amb altres usuaris i hi ha incidents.

El cap de la Marítima dels Mossos, Jordi Oller, assenyala que les infraccions més habituals són excessos de velocitat o per fondejar on no es pot. Oller subratlla que “la pesca furtiva també ens porta de corcoll”. Sense anar més lluny, el juny va haver-hi una actuació on es van treure cinc-cents metres de xarxa al mar, col·locada per un particular. Una pràctica prohibida si no s’és professional de pesca.

D’altra banda, quedar-se sense bateria o benzina a l’embarcació són dels problemés recurrents que els agents d’aquesta unitat veuen cada dia. “Aquí ens trobem situacions tan habituals com les que hi ha a terra ferma”, afirma Oller. Amb tot, la feina de patrullatge serveix per estar al cas dels delictes o conductes inapropiades que es troben. L’any 2022 es van interposar 154 denúncies a tot el litoral català per part dels Mossos.

Dues vegades atropellat

La presència dels Mossos al mar és un element “imprescindible” per als pescadors de la zona. José Luis Pizarro practica pesca submarina i demana que es posin més agents a custodiar la costa. Explica que a ell l’han atropellat embarcacions dues vegades. “La gent no sap per on ha d’anar i no respecten res. No servei de res que posi la boia per avisar que estic pescant perquè fan el que volen”, lamenta Pizarro.

Les festes van a menys

El cap de la Marítima dels Mossos ha reconegut que fa uns anys era habitual haver d’intervenir en festes en barques que es troben en cales de la Costa Brava i que estan prohibides. Oller assenyala que l’any passat es va fer una intervenció “mediàtica” que va servir perquè no se’n fessin més. Es tracta d’esdeveniments que a vegades cobren entrada per assistir-hi i que afecten directament la biodiversitat de la zona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet
societat

Arrenca la fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica a Avià

Avià
GIRONA

Multen el Fòrum Gastronòmic per haver deixat aparcar a la Devesa

GIRONA

Adjudicades les obres de l’eix que potenciarà la mobilitat entre Girona i Salt

salt
Societat

Aquesta nit, la Cremada del Dimoni, a les festes de Badalona

Badalona

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc a qui docents acusaven d’assetjament laboral

RUBÍ
Societat

L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major

Falset
urbanisme

Primeres obres del pressupost de Barcelona, a la Barceloneta

barcelona