Medi ambient

Montagut i Oix

Els tossols, protagonistes de la beca Enfooca Arnau Bartrina

Els tossols –petits turons resultants del refredament de la lava volcànica– són els protagonistes del treball fotogràfic de Candela Sánchez i Cèlia Moreno, d’Ediciones Noviembre de Barcelona, guanyadores de la segona edició de la beca residència dels premis Enfooca Arnau Bartrina Luque. La promou l’associació de familiars i amics homònima per donar continuïtat a la passió d’aquest jove de Montagut i Oix, mort l’any 2020 per la picada accidental d’un peix aranya a Platja d’Aro.

Les dues becades han remarcat que el punt de partida del seu projecte ha estat la necessitat personal de reconnectar-se amb la natura i que els ha atret la singularitat d’aquestes formacions geològiques i el fet que siguin les grans oblidades de la geologia del Parc Natural de la Garrotxa. Les creadores, que han fet una residència de treball a Can Jordà, han afirmat que han estat fonamentals els coneixements que han utilitzat per al seu projecte fruit del contacte amb tècnics del parc natural, de l’Observatori del Paisatge i del geòleg Llorenç Planagumà. Expliquen que han volgut captar els tossols amb una nova mirada i que han recollit moltes instantànies d’objectes naturals i artificials relacionat amb aquestes formacions i el seu entorn. El seu treball s’exposarà a la tardor.

Sánchez i Moreno han remarcat que han tingut molt present el llegat de l’Arnau Bartrina, la passió que el va moure a conèixer, a fotografiar i a filmar la natura. Afirmen que un dels moments més emotius va ser quan els seus pares van mostrar-los la cabana de sobre un arbre, construïda amb l’ajuda del pare i de l’avi, on l’Arnau es va iniciar en l’observació de les aus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona