Medi ambient

incendis

Un únic front encara avança a l’incendi de Tenerife

El servei forestal de l’illa avisa que hi haurà foc “diversos dies” si no s’aconsegueix controlar el front als vessants escarpats de Güímar

L’incendi que crema des de fa una setmana a Tenerife encara avança en un únic front que els equips d’extinció volen controlar avui després de la primera nit tranquil·la en les tasques dels bombers, segons informa EFE. Les brigades especialitzades es concentren avui en el front de Mal Abrigo, l’únic actiu i que avança en els vessants escarpats de Güímar, al sud de l’illa canària. Ja són 14.624 les hectàrees afectades en un perímetre de 88 quilòmetres. Ha estat la primera nit que s’ha pogut treballar segons els plans previstos i sense sobresalts, ha explicat en roda de premsa el conseller de Política Territorial, Manuel Miranda.

La presidenta del Cabildo de Tenerife, Rosa Dávila, ha convocat una reunió amb els alcaldes dels municipis afectats, la direcció d’extinció i l’elèctrica Endesa per tal d’avaluar l’inici del retorn dels desallotjats als seus habitatges tenint en compte que es trobaran sense llum per l’afectació del foc en línies de baixa tensió de les zones evacuades.

La lluita es concentra a Mal Abrigo per tal que les flames no saltin la vessant sud però també a Tacoronte, al nord de l’illa, on hi ha punts calents que poden disparar el foc. A Mal Abrigo es concentren el major nombre d’unitats i el cap del Servei Forestal de Tenerife, Pedro Martínez, adverteix que “veurem un foc de diversos dies” si no s’aconsegueix contenir les flames en aquest front actiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS
MEDI AMBIENT

Veïns de Camarles qüestionen els riscos de la planta de biogàs

CAMARLES
Societat

Mor Ramón Fonseca, fundador del bufet dels ‘Papers de Panamà’

Alumnes d’escoles i instituts faran de periodistes per un dia a la UAB

Cerdanyola del Vallès
agricultura

Els vinyataires fora de DO s’organitzen

barcelona

Tretze companyies actuaran enguany al Festival Internacional de Titelles

Gavà

Primer seminari català sobre Arxius i Turisme

lloret de mar