Medi ambient

onada de calor

Girona registra 42ºC en el pic de la nova onada de calor

Una desena d’observatoris gironins han superat avui els 40 graus

Aquest dimecres és el pic de la nova onada de calor a les comarques gironines amb temperatures han arribat per sobre dels 42°C. En concret, a Espolla, s’ha assolit la màxima registrada amb 42,4 °C i la ciutat de Girona, 42 ºC.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), una desena d’observatoris gironins més han superat avui els 40 graus: Anglès (41,7 °C), el Pantà Darnius-Boadella (41,5 °C), Cabanes (41,4 °C), Navata ( 41,3 °C), Olot (41,2 °C), Banyoles (41 °C), Vilobí d’Onyar (41 °C) Fornells de la Selva (40,8 °C), Santa Coloma de Farners (40,8 °C), Cassà de la Selva (40,5 °C) i, finalment, La Tallada d’Empordà (40,2 °C).

Restriccions a espais naturals

Davant de l’onada de calor extrema i el risc d’incendi, els Agents Rurals han activat el nivell 3 del Pla Alfa a 70 municipis de Catalunya i s’ha restringit l’accés a espais naturals, com es el cas de Baronia de Rialb o el massís de les Gavarres. D’aquesta manera, està prohibit accedir a peu o en qualsevol mena de vehicle a les zones forestals, excepte les persones residents. Tampoc es pot encendre foc a l’aire lliure o llençar coets, petards i qualsevol objecte susceptible d’originar incendis. D’altra banda, se suspenen totes les activitats de lleure que tinguin lloc en un entorn natural, així com les acampades i les rutes esportives.

Ripoll obre dos refugis climàtics

En paral·lel, l’Ajuntament de Ripoll i el departament acció cívica i comunitària han posat a disposició de la població el Museu Etnogràfic i el Casal Cívic i Comunitari la Devesa del Pla com a refugis per actuar com a refugis climàtics.

Aquests llocs ofereixen un confort tèrmic i s’han adequat perquè els ciutadans puguin alleujar els efectes de la calor intensa. D’aquesta manera, els equipaments es presenten com una resposta de les autoritats locals per garantir el benestar de la població en situacions de clima extrem.

A més d’aquests equipaments específics, es recomana aprofitar els espais públics amb ombra disponibles a la ciutat, com la Font del Sant, el Passeig Vedrunes, la Pista de Sant Pere, el Pati darrere Monestir, el Passeig Mestre Guich, el Passeig Ragull, el Parc de l’Estació, el Parc de la Devesa, el Passeig president Macià o la Font d’Engordans. Totes aquestes propostes són opcions per evitar l’exposició directa al sol i, per tant, reduir els riscos d’insolació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona