Medi ambient

MEDI AMBIENT

Els treballs per refer els camins de guarda del Delta es reprendran la setmana vinent

Es treballs per construir les guardes de protecció del delta de l’Ebre, que estaven aturats amb motiu de l’època de nidificació, es reprendran al llarg de la setmana vinent. Aquestes obres s’emmarquen en l’Estratègia Delta. El projecte consisteix a refer els camins de guarda en uns 60 quilòmetres. Té un pressupost de 40 milions, dels quals ja se n’han invertit sis.

El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, va explicar ahir, durant la primera visita oficial al delta de l’Ebre, que estudiaran solucions “estructurals” per fer front als problemes que tenen algunes finques d’arrossars per la salinització. “Hem de ser capaços de posar aigua dolça, de drenar els sols; no és fàcil”, va dir.

El conseller d’Acció Climàtica va visitar l’estació de bombament fotovoltaica, situada al terme municipal de Deltebre, on s’ha refet el camí de guarda, situant-lo a la cota d’1,20 metres respecte del nivell de mar. És una de les primeres actuacions que s’han dut a terme en el marc de l’Estratègia Delta per revertir la regressió que experimenta aquest paratge natural.

“Són 60 quilòmetres de camins de guarda, encara tenim feina, tot està en marxa i no pararem. Allò que depèn de nosaltres té un termini d’execució molt ràpid”, va assegurar Mascort. Les obres a la badia dels Alfacs seran les pròximes i el departament preveu que comencin l’any vinent.

L’Estratègia Delta és, segons Mascort, un “exemple de cogovernança i cogestió”, i va reivindicar el consens al territori a l’hora de trobar solucions a “problemes molt complexos”. De fet, pel que fa al projecte de les guardes, es tracta de la primera inversió d’un conjunt d’actuacions previstes que sumen 120 milions d’euros. El conseller va recordar que s’ha acabat l’estudi de la diametria de la costa, que ha permès conèixer el tipus de sorra i d’on la poden extreure. A finals del 2025 podrien començar els treballs de moviment de sorres al delta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins