Medi ambient

Aragonès i Sánchez traslladen tota la “solidaritat i suport” al Marroc després del terratrèmol

El president de la Generalitat es mostra “colpit” per la catàstrofe i anuncia que ha activat l’enviament d’ajuda humanitària

El president del Govern, Pere Aragonès, s’ha mostrat “colpit per l’esfereïdor terratrèmol” i ha expressat el seu condol a les víctimes i a tot el poble marroquí. A més, ha dit que el Govern està a disposició dels afectats i les autoritats locals i que han activat l’ajuda humanitària per pal·liar aquesta catàstrofe. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, també ha traslladat “tota la solidaritat i suport” al poble de Marroc davant del “terrible” terratrèmol registrat aquesta matinada, que ha deixat, per ara, un recompte de 632 morts i 300 ferits.

Per la seva banda, la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha explicat que el Govern està fent seguiment de les conseqüències del terratrèmol, en contacte amb les autoritats pertinents i recopilant informació sobre el terreny. La consellera Serret també ha afegit que convocarà el Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència aquest pròxim dimecres. El ministre d’Assumptes Exteriors, José Manuel Albares, ha dit que els seus pensaments estan amb les víctimes i els seus familiars i ha mostrat la seva solidaritat amb Marroc.

En un acte a l’Escala, el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, ha enviat un missatge de “suport i escalf” als afectats pel terratrèmol, i ha assegurat que l’executiu s’ha posat a disposició del Marroc per enviar “tot l’ajuda que es pugui” des de Catalunya. Mascort ha remarcat la importància de la comunitat marroquina a Catalunya.

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, també ha traslladat tot el suport i solidaritat a les víctimes del terratrèmol i els seus familiars. “Marroc, estem amb vosaltres”, ha assegurat en un missatge a X, abans Twitter. L’alcalde ha explicat que s’ha posat en contacte amb l’ambaixada per oferir-li el seu suport, i que “Barcelona s’ha activat per ajudar en coordinació amb la Generalitat i el govern d’Espanya” en tot el que sigui necessari.

En un comunicat, ERC ha expressat la seva “consternació i condol” per la catàstrofe provocada pel terratrèmol i ha traslladat el seu condol a víctimes i familiars. També s’han posat a disposició de la comunitat marroquina de Catalunya “per ajudar en allò que sigui necessari” i s’ha situat al costat del Govern en l’activació de l’ajuda humanitària per pal·liar les conseqüències del terratrèmol.

Per la seva banda, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) també ha emès un comunicat per expressar el condol al Marroc. La seva vicepresidenta, Elisenda Alamany, ha refermat el compromís de l’ens metropolità amb els projectes de solidaritat i cooperació internacional que es desenvolupen als països de la Mediterrània. L’AMB ha enviat el seu “escalf i suport” als afectats pel sisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Pijoan, nou director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

olot
Societat

La policia local de Santa Coloma troba una iaia de 104 anys desorientada

Santa Coloma de Gramenet
societat

Arrenca la fira de la Bioconstrucció i l’Eficiència Energètica a Avià

Avià
GIRONA

Multen el Fòrum Gastronòmic per haver deixat aparcar a la Devesa

GIRONA

Adjudicades les obres de l’eix que potenciarà la mobilitat entre Girona i Salt

salt
Societat

Aquesta nit, la Cremada del Dimoni, a les festes de Badalona

Badalona

Dimiteix la directora de l’institut Duc de Montblanc a qui docents acusaven d’assetjament laboral

RUBÍ
Societat

L’escorxador de Falset es convertirà en un establiment de manipulació de caça major

Falset
urbanisme

Primeres obres del pressupost de Barcelona, a la Barceloneta

barcelona