Medi ambient

MEDI AMBIENT

El Consorci del Ter fa balanç de 25 anys de gestió i nous reptes

El Consorci del Ter, que integren 71 ajuntaments i els cinc consells comarcals que travessa la conca, arriba als 25 anys des de la seva creació i fa balanç, amb unes jornades que van arrencar ahir a Salt i es tancaran aquest matí a Manlleu. El conjunt de ponències, diferents en les dues cites descentralitzades, compaginen el balanç de la feina feta durant aquest període amb els deures i nous reptes pendents per als pròxims anys.

Entre les intervencions d’ahir, una conferència sobre la gestió dels espais naturals de ribera conservats i recuperats en els últims anys, a càrrec de la directora de l’ens, Teia Puigvert, que va desgranar el conjunt d’accions i els seus objectius per posar fre a espècies de fauna i flora invasora i reforçar o reintroduir espècies autòctones amenaçades, com la tortuga d’estany. I altres aportacions de diferents entitats i la Diputació per a la custòdia d’espais, també compartida davant l’amenaça de la hiperfreqüentació. Pel que fa a la segona jornada, avui a Manlleu, se centrarà més en la prevenció d’inundacions al Baix Ter i la necessitat de digitalitzar dades en temps real davant la sequera. Com a conclusió, una conferència de Pere Casas, tècnic de patrimoni del Museu del Ter de Manlleu, sobre la recuperació d’infraestructures hidràuliques del passat industrial que resisteixen al llarg del riuAquesta tarda, a més, el Consorci ha convocat l’assemblea general per constituir el nou Consell de Govern per al mandat 2023-2027 amb l’elecció de la nova presidència, vicepresidències i vocalies. Tindrà lloc a l’Auditori Roca del Museu del Ter de Manlleu i està previst que hi assisteixin molts dels representants dels 71 ajuntaments i 5 consell comarcals consorciats.Posteriorment, cap a les 18.30 h, a la Plaça de les Dones del Ter faran l’acte de commemoració dels 25 anys del Consorci del Ter, amb una representació teatral a partir de textos de la ruta literària de la Ruta del Ter a càrrec de l’Associació Teatre Centre de Manlleu i l’ambientació musical de l’orquestra de guitarres de l’Escola Municipal de Música de Manlleu. En el torn de parlaments intervindran Ramon Sitjà i Xavier Corominas, primers president i vicepresident de l’ens, respectivament; a més del Diputat d’ODS i Patrimoni Natural de la Diputació de Girona, Nil Papiol; el President de l’Àrea d’Espais Naturals i Infraestructura Verda de la Diputació de Barcelona, Xesco Gomar; i el Director de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur. Clourà l’acte la nova presidència del Consorci del Ter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Cedeixen dos solars per construir 48 pisos de lloguer social a Domeny

GIRONA
educació

Tortosa farà llars d’infants als barris del Temple i Ferreries

TORTOSA
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa ni un any que es va crear

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona