Medi ambient

Unió de Pagesos rebutja les propostes de Foment per ampliar l’Aeroport del Prat

Critica que la resposta de la patronal a l’emergència climàtica sigui perjudicar una important àrea agrícola

Unió de Pagesos s’ha afegit a les veus que han rebutjat les propostes que Foment del Treball va presentar dilluns per ampliar l’Aeroport del Prat. En un comunicat, el sindicat agrari ha carregat contra la patronal per haver elaborat l’informe “sense tenir en compte la pagesia professional agrària ni cap de les organitzacions agràries més representatives”, informa l’ACN.

L’organització recorda únicament ha format part de la comissió de la patronal l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, “integrant de Foment i representant històric dels propietaris absentistes”. Quant al projecte d’allargar la tercera pista 840 metres, Unió de Pagesos afirma que implicaria abandonar diverses hectàrees de sòl agrari productiu “per renaturalitzar-les en compliment de les directives europees”.

El sindicat retreu que en un “context d’emergència climàtica, en el qual els sistemes alimentaris sostenibles i de proximitat són especialment rellevants”, la resposta de l’Estat espanyol i l’empresariat sigui “l’afectació d’una àrea agrícola de gran importància”.

Unió de Pagesos recalca que “la protecció i la gestió del Parc Agrari del Baix Llobregat és més necessària que mai”. Per això, insta la Generalitat a redactar el pla sectorial agrari específic de la comarca i recorda que així es va comprometre el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort.

També interpel·la els governs perquè es posicionin sobre quin model defensen: “Si el de les expectatives urbanitzadores o bé un model sostenible i modern que es valgui de la sobirania alimentària”.

D’altra banda, l’organització demana que, en el marc d’aplicació de les directrius de la Unió Europea, el Parc Agrari sigui integrat com a part de la infraestructura verda.

Les propostes de Foment han estat criticades per Zeroport, la plataforma que aplega més de 140 entitats socials i veïnals, i per veus com les de l’alcalde del Prat de Llobregat, Lluís Mijoler, i el president del Port de Barcelona, Lluís Salvadó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Espona, nou president dels caçadors gironins

OLOT

Els prototips de la plataforma eòlica, frenats per la falta de pressupost

GIRONA

Comencen els treballs d’estudi i preservació de boscos de pi negre al Ripollès

CAMPELLES
La crònica

Les probabilitats que t’atropelli una bicicleta

Societat

Afavorir la inclusió de joves LGTBIQ+

El Prat de Llobregat
SOCIETAT

Canet vol preservar el so de les campanes declarant-les bé cultural d’interès local

CANET DE MAR

El barri Devesa-Güell bateja una plaça amb el nom de Natàlia Molero

girona

El Col·legi de Metges distingeix Miquel Carreras, Josep Lloveras i el Bernat Jaume

GIRONA

Tensió i cops de porra a la seu de Ciutat Vella durant la protesta pel desallotjament de La Tancada

Barcelona