Medi ambient

BEGUR

Multa per filmar una cria de tortuga careta alliberada

L’instructor de busseig begurenc Jordi Atienza ha estat multat amb 100 euros pels Agents Rurals després d’haver filmat una cria de tortuga careta alliberada el 12 d’agost. En la denúncia, l’acusen de fer servir flaix, fet que nega, i hi ha al·legat en contra, per excessiva.

Els fets van ocórrer el 12 d’agost, quan el consistori havia convocat un acte per alliberar diverses cries a la platja de sa Riera. Segons la sanció, “el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur i altres persones van veure una persona fent snorkel a la badia de sa Riera, la qual va perseguir les tortugues amb una càmera i van poder copsar la llum del flaix en diverses ocasions”;“van identificar el senyor Jordi Atienza Sala com a responsable de les fotografies, ja que és veí de Begur”, i “posteriorment van veure les imatges a les seves xarxes socials”. Però Atienza sosté que en la filmació no va fer servir instruments lumínics, sinó “snorkel i la càmera, com molts dies a la setmana”, i defensa que ningú no el va advertir de cap restricció, tot i que li imputen “una infracció administrativa lleu, tipificada a l’article 80.1.q) de la Llei 42/2007, de 13 de desembre, del patrimoni natural i de la biodiversitat, consistent en: «L’alteració significativa dels hàbitats d’interès comunitari»”. L’afectat, en les al·legacions, diu que l’acompanyaven dues persones i que en les imatges no s’aprecia, a banda de l’absència de flaix, cap molèstia o pertorbació de les tortugues. En la trajectòria d’Atienza, a banda d’ambaixador de Mares en submarinisme sostenible, hi ha l’experiència d’haver estat càmera submarí del programa Thalassa, de Televisió de Catalunya. I no pensa acatar la sanció voluntària, que li permetria pagar només 60 euros, perquè, com passa amb les multes de trànsit, implica reconèixer una culpabilitat que no aprecia. Argumenta que tant o més impacte podien tenir les embarcacions fondejades o actives a la platja i la comitiva de gent convocada per l’alliberament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA