Medi ambient

Medi ambient

La contaminació sufoca el nord de l’Índia i l’est del Pakistan

Ciutats com Nova Delhi i Lahore registren nivells de partícules en suspensió PM 2.5 superiors als 400 micrograms per metre cúbic

Les autoritats decreten mesures com el tancament d’escoles i restriccions de trànsit

Una boirina gris i tòxica plana aquests dies sobre el subcontinent indi, amb concentracions de partícules PM 2.5, les més perjudicials per la salut, que han arribat a ser trenta vegades superiors al límit marcat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

El nivell de contaminació s’ha disparat des de començaments de mes al nord de l’Índia amb l’arribada del fred va, que va immobilitzar nivells perillosos de partícules en suspensió a ciutats com Calcuta o Nova Delhi, on els nivells de concentració de partícules amb un diàmetre inferior a 2,5 micres ha arribat als 400 micrograms per metre cúbic, per damunt del llindar considerat “perillós”. Al veí Pakistan, la ciutat de Lahore ha registrat nivells similars, segons les dades de qualitat de l’aire de la companyia suïssa IQAir.

Les autoritats dels dos països han decretat mesures com el tancament d’escoles i restriccions de trànsit. A Lahore s’hi ha decretat l’emergència sanitària després que la boirina tòxica hagi afectat la salut de desenes de milers de veïns i també s’han tancat els parcs, oficines i mercats. Les autoritats sanitàries han recomanat a la població que es confini a les cases i porti màscara.

La pluja caiguda aquest divendres a Nova Delhi ha alleujat la situació i les autoritats municipals han fet marxa enrere en la mesura que establia que els cotxes només puguin circular en dies alterns segons la matrícula, tot i que el nivell de partícules en suspensió continua molt superior al llindar recomanable en aquesta ciutat de més de vint milions d’habitants.

Bona part d’aquesta pol·lució prové de les cremes de rostolls de la collita d’arròs per preparar els camps per la temporada de blat. Al fum de les cremes s’hi sumen les emissions de l’activitat industrial i dels vehicles, que en els darrers anys no ha parat d’augmentar.

Escuma tòxica

A la capital índia la pol·lució també ha arribat a l’aigua. Una gruixuda capa d’escuma tòxica fruit de la barreja d’aigües residuals i residus industrials ha cobert part del riu Yamuna, un afluent del Ganges, el riu sagrat de l’Índia. L’escuma conté alts nivells d’amoníac i fosfats, que poden causar problemes respiratoris i de la pell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CRÒNICA

Les mestres que fan collir pedres

CRÒNICA

Defensors davant la burocràcia

Societat

L’Ajuntament de Badalona estudia ara com reobrir l’alberg municipal

Badalona
Teresa Prados
Portaveu de No esteu soles, en defensa de les víctimes d’agressió sexual

“Les víctimes senten que han provocat l’agressió sexual”

Badalona
Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA