Medi ambient

BARCELONA

L’aigua de l’AMB, cinc euros més cara al març

Els clients dels 23 municipis abastats per Aigües de Barcelona veuran com s’apujarà la factura de cinc euros de mitjana a partir del març. És la proposta de noves tarifes que l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) durà al Consell Metropolità d’aquest novembre. L’ens justifica la pujada per l’increment de tarifes que ha fet Aigües Ter-Llobregat en el subministrament, fruit dels efectes de la sequera. D’altra banda, l’AMB ha avançat que dilluns convocarà els 36 ajuntaments de l’ens per avaluar si en alguns municipis cal reduir la pressió del subministrament, especialment en aquelles localitats que sobrepassen els 210 litres per habitant i dia que ara ha fixat l’ACA per la fase de preemergència de la sequera.

Els 23 municipis on els veïns es veuran afectats per l’augment de tarifes són: Barcelona, Badalona, Begues, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cornellà, Esplugues, Gavà, l’Hospitalet, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, el Papiol, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi, Sant Climent, Sant Feliu, Sant Just, Sant Joan Despí, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Torrelles i Viladecans. En total, hi ha 1.400.000 abonats, entre llars i empreses.

Tot i que els responsables de l’àrea del cicle de l’aigua van detallar dimarts que la mitjana d’augment del rebut serà de cinc euros per a tots els clients domèstics, la proporció d’increment variarà en funció de cada municipi. Així, en el cas de Barcelona la factura actual (de 48,46 euros de mitjana) pujarà de l’11,5%, mentre que hi ha altres ciutats, com l’Hospitalet o Cerdanyola, on la mitjana de la pujada és del 15%. La diferència s’explica per la diversitat de paràmetres locals que cada ajuntament incorpora a la factura final de l’aigua. A priori, però, en la majoria de casos quedaran congelats. El director de cicle de l’aigua de l’AMB, Martín Gullón, va avançar que al mateix temps que s’augmenten les tarifes també es preveu actualitzar la tarifació social. Actualment hi ha uns 60.000 clients bonificats, i l’ens preveu que els nous preus puguin eixamplar aquesta cartera fins als 100.000.

A banda de la proposta d’actualització de tarifes d’Aigües de Barcelona, l’AMB va presentar també la proposta d’Aigües del Prat, que subministra únicament als veïns i empreses del Prat de Llobregat. En aquest cas, Gullón va dit que l’increment de preus serà menor perquè el municipi disposa de molta més aigua freàtica. De mitjana, pujarà de tres euros cada dos mesos. Aviat l’AMB haurà de dur també al Consell Metropolità les propostes d’increment del rebut de la resta de companyies que operen dins l’àmbit de l’ens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona