Medi ambient

Medi Ambient

Els embassaments interns baixen al 16,1%, malgrat la pluja

Els embassaments de les conques internes de Catalunya ja són al mínim històric del 16,1%, a un pas d’entrar en l’estat d’emergència per sequera, que obligarà els municipis a no superar els 200 litres per habitant i dia per tots els usos. Les pluges d’aquest divendres, clarament insuficients, no han ajudat a revertir la situació. De fet, les acumulacions més importants d’aigua es van concentrar a la meitat sud de Catalunya, amb gairebé 42 litres per metres quadrat a Torredembarra com a registres més important, segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya.

L’estat dels embassaments de les conques internes -que nodreixen essencialment les demarcacions de Barcelona i Girona- estan, segons dades recollides per Efe, al 16,15%, a punt del límit del 16 % en què es declara l’emergència per sequera.

En aquest sentit, està previst, tal com va explicar fa uns dies el conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort, e n la roda de premsa posterior al consell executiu que l’àrea metropolitana de Barcelona i part de Girona entrin en la fase d’emergència per sequera, la més greu de totes, cap a l’1 de febrer, és a dir, en només 10 dies.

La situació és millor als embassaments que depenen de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i que abasteixen gran part de les demarcacions de Lleida i Tarragona, ja que aquests estan al 41,58 % de la seva capacitat.

Entre altres restriccions, la primera fase de l’emergència (en total són 3) obliga els municipis a no superar els 200 litres per habitant i dia per a tots els usos (domèstic, agrícola, industrial o lúdic). En la primera fase d’emergència els centres esportius podran mantenir obertes les dutxes però hauran de demostrar que estalvien tanta aigua com la que gasten per al reg o l’ompliment de piscines.

Segons les dades de consum de desembre de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), més de 70 municipis del sistema Ter-Llobregat superen clarament els 200 litres (estan per sobre dels 210), cosa que representa el 35 % del total, si bé entre aquests municipis no hi ha grans localitats



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre