Medi ambient

Política

El Parlament censura la gestió sobre la sequera del govern

El Parlament ha constatat que la gestió de la sequera no ha estat “la més adequada” perquè ha abocat el país a una situació extrema que pot tenir greus afectacions sobre la ciutadania, i diferents sectors econòmics i socials. Es traca del punt d’una moció del PSC-Units, que ha rebut el suport de tota la cambra, excepte ERC i CUP, que hi han votat en contra. El ple d’aquest dimecres ha aprovat, segons informa l’ACN, l’apartat que insta el govern a presentar, en el termini màxim de 6 mesos des del final de la sequera, el pla d’inversions pal·liatives per la reducció dels cabals de manteniment del Ter, Taula del Ter i a la Comissió d’Acció Climàtica, seguint l’Acord de la Taula del Ter. Aquest punt ha rebut el suport de tota la cambra menys de la CUP, que s’ha abstingut.

El ple també ha constatat que la sequera és un efecte més de l’emergència climàtica global, i un dels més grans reptes del país. La cambra també ha aprovat que la col·laboració entre totes les administracions amb competències sobre el cicle de l’aigua és la “millor via” per afrontar la sequera.

El diputat de Junts Joaquim Calatayud ha tornat a demanar al Govern una cimera per la sequera, després que ja ho fes ahir el president del seu grup parlamentari, Albert Batet. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va criticar que la proposta li fes arribar durant la sessió de control, sense comentar-li’n res abans.

Durant el debat d’avui, Calatayud ha preguntat al Govern si és “conscient” que la crisi per la sequera va “més enllà” de la cadira de la Presidència, i ha advertit que Aragonès i l’executiu viuran una situació que cap president ni cap Govern ha viscut mai fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SALUT

Alerten de llaminadures amb un component del cànnabis

BARCELONA

L’Ajuntament de Mataró ha d’indemnitzar amb 49.000 euros una extreballadora

mataró
URBANISME

Roquetes vol quedar exclosa de la zona inundable per poder construir

ROQUETES

Denuncien una “sobreocupació crònica” del centre d’acollida de la Misericòrdia

girona
AGRICULTURA

Els regants del Llobregat seran compensats per les llavors que no puguin plantar

BARCELONA
SERVEIS

Afectades l’R2 sud, R14 i R15 per un tren avariat entre Garraf i Sitges

sitges
llengua

Els centres sanitaris hauran d’atendre els usuaris en la llengua que triïn

barcelona
SOCIETAT

El Palau de Congressos torna a acollir ExpOtaku Tarragona

TARRAGONA
INFRAESTRUCTURES

Adjudicada la tercera fase de la via per a ciclistes i vianants entre Reus i Cambrils

REUS