Medi ambient

La IAEDEN es congratula per la retirada de dos projectes de parcs eòlics a l’Albera

La IAEDEN - Salvem l’Empordà ha emès avui un comunicat en què anuncia que les últimes setmanes s’ha confirmat que l’empresa Hélice Energy SL, promotora dels macropolígons eòlics Hèlix I i Hèlix II a l’Albera, ha decidit no seguir endavant amb els projectes. Segons explica, l’empresa Hélice Energy SL disposava d’un termini de dos anys per presentar el projecte d’autorització del parc eòlic i no consta que durant aquest termini l’empresa hagi presentat la sol·licitud d’autorització prèvia i conclou que aquest fet significa que l’empresa ha desistit d’ambdós projectes.

Els projecte Hèlix I i Hèlix II pretenien instal·lar, en el seu conjunt, 12 aerogeneradors (67,2MW) entre Cantallops i la Jonquera. “Volem recordar que fa pocs mesos un altre projecte que afectava a l’Albera (Desarrollos Renovables RPG 7 SLU: Neulós) també va desistir”, diu la IAEDEN, i afegeix: “des de la nostra entitat entenem que aquest fet és resultat de la lluita de les persones, entitats, institucions i administracions del territori que durant tots aquests anys segueixen dempeus defensant l’Albera.” Així mateix, entén que “probablement, la bombolla especulativa comença a desinflar-se” i que això ha incidit en la desestimació de projectes. “El termini dels Fons New Generation, les dificultats d’accedir hi i la pujada dels tipus d’interès pel finançament bancari i dels costos d’ instal·lació i dels materials hi estan incidint”, afegeix.

Segons la IADEN, ja només queden dos projectes en tràmits avançats a l’Albera (Galatea i Cronos) i en aquests, afegeix, centraran tots els esforços per aturar-los. “Ambdós polígons eòlics estan projectats en una de les rutes migratòries d’aus més importants d’Europa. Animem a tota la gent del territori, entitats, institucions i administracions a seguir dempeus en aquesta lluita que ja està donant els seus fruits.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva