Medi ambient

CAMPDEVÀNOL

Permetran només l’accés amb gossos a un dels set gorgs

L’Ajuntament modificarà les ordenances amb la intenció de sancionar els visitants incívics que reincideixen

L’Ajuntament de Campdevànol només permetrà accedir amb mascotes, bàsicament gossos, al gorg de la Cabana, el primer que es troba en la ruta dels 7 gorgs. És un dels canvis que s’incorporen a les ordenances que s’aprovaran al proper ple i que volen millorar la gestió d’aquest entorn natural que cada any rep milers de visitants. Entre els canvis, també hi haurà la venda únicament a través del web de les entrades -fins ara es feia presencial- i el cobrament de 10 euros per aparcar a la Font del Querol per vehicle i dia, mesura que ja ha entrat en vigor en cap de setmana. Segons ha explicat a l’Acn el regidor Joan Carbonell, regidor de Sostenibilitat, s’han modificat les ordenances per sancionar els visitants incívics que reincideixen.

Carbonell explica que una de les principals queixes als gorgs és la presència de gossos en moments de molta afluència de visitants, especialment al gorg de la Cabana, que és el primer que es troba des de l’aparcament. “Es queixaven que hi havia molts gossos que molestaven a l’hora del bany, quan s’espolsaven per exemple”, detalla. És per això que han decidit concentrar la seva presència en aquest gorg que, a més, és de difícil accés perquè té una baixada molt pronunciada i cal anar ben calçat. La idea és que, aquells que no vulguin coincidir amb les mascotes, optin per anar a altres gorgs i així esponjar una mica més els visitants.

Després de la gestió dels últims anys de l’anterior equip de govern municipal, l’actual vol incorporar paulatinament alguns canvis. D’entrada, han apostat per rebaixar les multes d’incivisme alhora que han augmentat el valor de les sancions per als reincidents. “Volem avisar molt, donar segones oportunitats als que no ho sàpiguen però hi ha d’haver un límit”, remarca el regidor. Les sancions poden arribar als 700 euros en funció de la gravetat de la falta. Una altra de les novetats és que es prohibirà fumar a la zona dels gorgs pel risc d’incendi i es farà pagar 10 euros per l’ús de barbacoques de la zona recreativa de la Font del Querol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins