Medi ambient

MEDI AMBIENT

L’Ultra Clean Marathon se celebrarà a Vic el 16 de març

L’esdeveniment combina esport, natura, sostenibilitat i solidaritat

La sisena edició de l’Ultra Clean Marathon (UCM) se celebrarà el 16 de març a Vic, amb dos recorreguts per fer-la a peu o corrent. La cursa, un esdeveniment que combina esport, natura, sostenibilitat i solidaritat, l’han presentat aquest dijous els organitzadors: la Xarxa per a la Conservació de la Natura i l’Agència Catalana de Residus. Consistirà en dos traçats circulars, un de 60 quilòmetres i un altre de 36, i travessarà els paisatges de la plana d’Osona, el massís de les Guilleries, Sau i els paisatges que voregen el riu Ter, amb sortida i arribada a Vic. La cursa té un triple impacte: neteja dels espais naturals; donacions a entitats ambientals que treballen sobre el territori; i conscienciació ciutadana sobre la necessitat de tenir cura dels entorns naturals.

Els corredors que participen en aquesta iniciativa han d’anar recollint els residus al llarg del recorregut, una manera de córrer que es coneix com a plogging . Segons informa ACN, el director de l’Agència Catalana de Residus, Isaac Peraire, ha explicat que la cursa “pot servir com a model per altres esdeveniments esportius, demostrant que és possible organitzar competicions d’alta qualitat mentre es prioritza el respecte pel medi ambient”.

Una de les novetats d’aquesta edició és la inclusió d’una opció de recorregut de 36 quilòmetres a peu, dividit en trams de 10 quilòmetres. Les persones participants poden triar el circuit curt de 36 quilòmetres, en equips de 2 a 6 integrants, fent-lo caminant o corrent, i els més preparats poden competir en el circuit de 60 km de l’ultratrail, en equips de 2 a 12 persones i fent relleus cada 10 km. La condició imprescindible és fer-ho mentre recullen els residus abandonats als espais naturals que van trobant al seu pas. Al final de la cursa es premia, entre d’altres classificacions, l’equip que més residus hagi recollit al llarg del recorregut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat