Medi ambient

Begur limitarà l’aigua a una empresa que ha gastat 3,2 milions de litres per omplir piscines

Begur limitarà l’aigua a una empresa que ha gastat 3,2 milions de litres d’aigua en tres mesos per omplir piscines en plena sequera, segons informa l’Agència Catalana de Notícies. L’Ajuntament li instal·larà un regulador de pressió, que segons ha subratllat l’alcaldessa, Maite Selva, “li reduirà notablement el cabal” que surti de les aixetes. L’empresa agafava aigua de la xarxa pública i, com ha avançat El País, es dedicava a ompli piscines a diferents municipis de la zona. Es calcula que n’hauria arribat a omplir més de 70. La Policia Local de Palafrugell va aturar un dels camions cisterna de l’empresa quan, precisament, acabava de fer un servei. Aquesta serà la sisena vegada que l’Ajuntament de Begur expedienta l’empresari.

Nou cas d’incompliment flagrant de les restriccions per sequera. I precisament, en un dels municipis que més mesures ha impulsat per frenar els elevats consums d’aigua. L’Ajuntament de Begur instal·larà per primera vegada un regulador de pressió a una empresa del poble que ha arribat a gastar gairebé 3.300 metres cúbics d’aigua en el darrer trimestre per omplir piscines.

L’empresa, que es dedica a fer neteges de clavegueram i de fosses sèptiques, disposa de camions cisterna. Tot i que les restriccions per la sequera ja fa mesos que prohibien explícitament omplir piscines, ella no ha deixat d’oferir el servei. De fet, es calcula que amb els més de 3 milions de litres d’aigua que agafava directament de la xarxa en pot haver arribat a emplenar més de 70. Tant a Begur com en altres municipis de la rodalia.

La Policia Local de Palafrugell va atrapar l’empresari aquest dijous, quan precisament tornava d’omplir una piscina a Aiguablava. Els agents van aturar el seu camió cisterna durant un control, i quan l’home els ho va reconèixer, van posar-se en contacte amb la Policia Local de Begur, que va anar fins a la urbanització i va certificar com l’empresari s’havia saltat les prohibicions vigents per sequera.

A partir d’aquí, els agents van obrir-li un expedient sancionador. Per si no n’hi hagués prou, l’empresari és reincident, perquè aquesta ja serà la sisena vegada que se l’ha multat. La resta d’expedients, també per incomplir l’ordenança de sequera i les restriccions, han acabat en sanció. Però com que l’home la pagava dins de termini, se li aplicava una rebaixa. En algunes ocasions, segons precisa El País, fins i tot havia fet abonar els diners de la multa als clients a qui havia omplert les piscines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA