Medi ambient

estats units

Augmenten a 15 els morts, inclosos 4 nens, per les tempestes en el centre dels EUA

Només a l’estat de Texas les víctimes mortals són set i hi ha més de 100 que han resultat ferides

Ja són quinze el nombre de persones que han perdut la vida, inclosos quatre nens, a causa de les fortes tempestes i tornados que van assotar el cap de setmana als estats del centre dels Estats Units, segons van informar la nit d’aquest diumenge les autoritats.

Les tempestes van provocar talls d’energia i van obligar la gent a buscar refugi en estats com Texas, Oklahoma, Arkansas, Kentucky, Missouri, i Ohio, entre altres.

L’estat més afectat va ser Texas, on el governador, Greg Abbott, va ordenar una declaració de desastre per a més d’un terç dels comtats.

Les tempestes s’han cobrat la vida de set persones en aquest estat, inclosos quatre nens, i almenys 100 persones han resultat ferides, va dir Abbott en una conferència de premsa.

“Estem travessant una pèrdua de vides esquinçadora, inclosa l’angoixa d’una família que va perdre als seus nens de 2 i 5 anys”, va assenyalar el governador, que va agregar que les autoritats busquen entre els enderrocs per a assegurar-se que no quedin desapareguts.

Abbott també va reportar que desenes d’habitatges van ser destruïdes i milers de ciutadans es troben sense subministrament elèctric a causa de condicions climàtiques adverses.

A Arkansas les autoritats van informar del decés de cinc persones, inclosa una dona de 26 anys que va ser trobada morta fora d’una casa destruïda en Olvey, una petita comunitat en el comtat de Boone.

Dues persones més van morir a Oklahoma i una altra víctima fatal es va registrar a Kentucky a causa de les tempestes.

En l’àrea de St. Louis, (Missouri), el radar del Servei Meteorològic Nacional (NWS, en anglès) va confirmar un tornado. En aquesta regió s’havia emès un advertiment perquè els residents busquessin refugi.

A conseqüència de l’empitjorament del temps, l’inici de la 108 edició de les 500 Milles d’Indianapolis, a Indiana, es va retardar quatre hores aquest diumenge a causa de la tempesta de pluja i llampecs que va haver-hi en la zona.

S’espera que el sistema de tempestes que causa el clima rigorós es desplaci aquest dilluns cap a Carolina del Nord i Virgínia, va advertir el NWS.

El Centre de Pronòstics de Tempesta, de l’Oficina Nacional d’Administració Oceànica i Atmosfèrica (NOAA, en anglès), ha emès alertes de tempestes molt fortes en l’est de Iowa i el nord d’Illinois, el sud-oest de Wisconsin i el nord-est de Missouri, la qual cosa inclou l’àrea metropolitana de Chicago.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Nova detenció d’una dona per la mort violenta d’un home

barcelona

Comencen les restriccions d’accés al Cap de Creus des de Roses

ROSES

Els 40 anys de l’EOI de Girona: del VHS a la semipresencialitat

Girona
Joan Torra
Rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP)

“Nosaltres pensem Déu des de la societat catalana, un goig i un repte”

Barcelona
La monarquia
Lluís Simon

‘¿Qué pone en tu DNI?’

Estat espanyol

Les monges de Belorado ratifiquen la sortida de l’església

Barcelona
Trànsit

21 km de cua a l’AP-7 entre Llinars i Santa Perpètua en l’operació sortida

Aràbia Saudita

La calor extrema provoca més d’un miler de morts en la peregrinació a la Meca

Barcelona
economia

L’Audiència Nacional investiga si Naturgy va alterar els preus durant pandèmia

barcelona