Medi ambient

L'Audiència constitueix el tribunal específic sobre la caça en barraca, que es reunirà el 28 de maig

Finalment l'Audiència de Tarragona ha constituït oficialment el tribunal específic que ha d'unificar criteris i determinar si la caça en barraca és una falta administrativa o un delicte penal. Aquesta setmana, concretament dimecres, es va crear aquest òrgan específic, integrat per set magistrats: tres de la secció segona de l'Audiència, tres més de la quarta i un president, que en aquest cas és el president de l'Audiència provincial, Antonio Carril. Carril va avançar ahir que s'ha fixat el 28 de maig com a data per a la primera reunió d'aquest tribunal, que haurà de resoldre més d'un centenar de recursos presentats fins ara per la fiscalia contra les sentències del jutjat penal de Tortosa que certifiquen que la caça en barraca és una falta administrativa i no un delicte penal com sosté el ministeri fiscal. «Espero poder resoldre aquest tema abans de marxar», va assenyalar ahir Carril, que va precisar que en els pròxims mesos ha de ser substituït en el càrrec.

La creació del tribunal específic de la caça en barraca s'ha fet per mandat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) amb l'objectiu d'unificar criteris, ja que el 2008 la secció segona de l'Audiència va dictar cinc sentències condemnatòries contra caçadors de les Terres de l'Ebre per haver fet servir la caça en barraca i ho considerava un delicte penal. Per contra, la secció quarta de l'Audiència en va dictar quatre més en què considerava aquesta pràctica cinegètica una falta administrativa.

Prevaricació

D'altra banda, l'Audiència també haurà de resoldre si s'ha de celebrar judici penal per prevaricació contra el director territorial de Medi Ambient a l'Ebre, Víctor Gimeno, per haver afavorit els barraquistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.